Részvény - Külföld

Részvény - Külföld

Miért a Külföldi Részvény?

 

A külföldi részvények lehetőséget nyújtanak arra, hogy a legnagyobb és leggyorsabban fejlődő vállalatok sikeréből is részesülhessünk. Az amerikai és német piacok óriásainak hátán Ön is profitálhat! 

 

Mire jó a Külföldi Részvény?

 

Amerika és Németország vállalatai hatalmasak és versenytársaikhoz képest stabilnak mondhatók. Egy jól diverzifikált portfolió segítségével profitálhat az árfolyamnyereségen és a vállalatok által fizetett osztalékon is! A külföldi részvénypiacok forgalma és aktivitása jóval meghaladja a hazai részvényekét.

 

Premarket és Afterhours kereskedés

 

Az amerikai részvények esetében van lehetőség a rendes kereskedési időn kívüli ügyletkötésre is. Ahhoz, hogy ajánlatai részt vehessenek ezekben a kereskedési szakaszokban, a Netboon felület Szerződések menüpontjában található kockázatfeltáró nyilatkozat elfogadása szükséges.

 

A rendes kereskedési időn kívül az alábbi szabályokra érdemes figyelni az ajánlatok megadásakor:

  • Premarket és afterhours szakaszok alatt csak Limit áras megbízások teljesülhetnek!
  • Ezekben a szakaszokban csak Nap érvényességű ajánlat teljesülhet! A Visszavonásig és Adott dátumig érvényességgel megadott ajánlatok csak a rendes kereskedési órákban vesznek részt a kereskedésben.
  • A premarketben megadott Nap érvényességű ajánlatok minden esetben a rendes kereskedési szakasz végéig érvényesek, ekkor lejárnak (magyar idő szerint 22:00). Ha vételi vagy eladási szándék az afterhours szakaszban is fennáll, akkor újra meg kell adni Nap érvényességű ajánlatot a rendes kereskedés zárását követően!

 

 

 

Költségei/ díjai: 

Napon belüli zárás esetén

Napon túli zárás esetén

Xetra papíroknál

(tranzakciónként értendő)

0,15% min: 6,5 EUR

0,25% min: 6,5 EUR

Euronext Párizs papíroknál

(tranzakciónként értendő)

0,15% min: 6,5 EUR

0,30% min: 6,5 EUR

Amerikai megbízások teljesítése

(tranzakciónként értendő)

0,1% min:2 USD

0,2% min: 2 USD