Állampapír

Állampapír

Miért az Állampapír? 
 
Az állampapírok biztos befektetési lehetőséget nyújtanak, hiszen ezen ügyletek mögött a pénzügyi piacok legnagyobb és legbiztonságosabb szereplője, az állam áll.
 
 
Mire jó az állampapír?
 
A befektetés időtartamát tekintve mind rövid, mind hosszú távra könnyedén találhatunk a számunkra megfelelő állampapír fajtát. Tőkénk garantáltan védelmet élvez! A világ legtöbb országában az állampapír egyenlő a kockázatmentes befektetéssel. A garantált hozam biztosítása mellett nagy előnyük, hogy Ügyfeleink részére letétkénk is használhatók tőkeáttételes ügylettekben.
 

Társaságunknál elérhető lakossági állampapírok:

  • Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz vagy népszerű nevén Szuper Állampapír)
  • Prémium Magyar Állampapír (PMÁP, inflációkövető állampapír)
  • Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP, korábbi nevén Kamatozó Kincstárjegy)

Költségei/díjai:

Lakossági Állampapírok Ingyenes

 

 
 
 
 
 
 
Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz)

5 éves futamidejű, fix, sávos kamatozású, 1 Ft-os alapcímletű értékpapír. Jegyzés útján kerül forgalomba hozatalra. Jegyezni névértéken, azaz 100%-os árfolyamon lehet. Az ötéves futamidő a jegyzés lezárását követő hét első munkanapjától kezdődik.

Kamatjuttatás az első évben félévente, az ezt követő években évente történik. A kamatjuttatás napján (az utolsó, lejáratkori kamatfizetési nap kivételével) a pénzben kifejezett kamat összegével megegyező névértékű, azonos sorozatba tartozó állampapírban (MÁP Pluszban) kerül jóváírásra a kamat a MÁP Plusz tulajdonosának értékpapírszámláján. Futamidő végén az utolsó, lejáratkori kamatfizetési napon forintban kifejezett kamatösszegre jogosult a MÁP Plusz tulajdonosa.

A kamatjuttatásokat követő 5 munkanapos időintervallumokban a forgalmazók nettó 100%-os árfolyamon (azaz tőkeveszteség nélkül) plusz a visszavásárlás értéknapja szerinti felhalmozott kamaton, míg a többi munkanapokon az üzletszabályzatukban leírtak szerint jegyeznek vételi árat a Magyar Állampapír Plusz sorozatokra, így a MÁP Plusz a futamideje alatt is eladható.

A MÁP Pluszt a forgalomba hozatal során (elsődleges piacon) devizabelföldinek és devizakülföldinek minősülő természetes személyek szerezhetik meg.

MÁP Plusz Ismertető

Nyilvános ajánlattételek

 

 

 

Prémium Magyar Állampapír (PMÁP), korábbi nevén Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK)

3 és 5 éves futamidejű, változó kamatozású, 1.000 Ft-os alapcímletű dematerializált értékpapír, mely adagolt kibocsátás keretében kerül értékesítésre.

A kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból tevődik össze. A kötvény a kamat megállapítás évét megelőző naptári évre vonatkozóan a Központi Statisztikai Hivatal által hivatalosan közzétett éves átlagos fogyasztói árindex-változás százalékos mértéke, mint kamatbázis felett biztosít sorozatonként eltérő, jelenleg 1,4% és 1,7% kamatprémiumot. Kamatfizetés évente történik. Futamidő végén a kamat a tőkével együtt a kamatadó levonását követően kerül az ügyfél számláján jóváírásra.

A PMÁP-ot jelenleg a forgalomba hozatal során (elsődleges piacon) devizabelföldinek és devizakülföldinek minősülő természetes személyek szerezhetik meg. A PMÁP-ot az elsődleges piacon szerzésre jogosult személyek a forgalomba hozatalt követően a másodlagos piacon megvásárolhatják és egymás között átruházhatják.

PMÁP ismertető

Nyilvános ajánlattételek

 

Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP), korábbi nevén Kamatozó Kincstárjegy (KKJ)

1 éves futamidejű, fix kamatozású, 10.000 Ft-os alapcímletű értékpapír. Jegyzés útján kerül forgalomba hozatalra. Jegyezni névértéken, azaz 100%-os árfolyamon lehet. Az egyéves futamidő a jegyzés lezárását követő második munkanaptól kezdődik. Futamidő végén a kamat a tőkével együtt a kamatadó levonását követően kerül az ügyfél számláján jóváírásra.

Az 1MÁP-ot jelenleg a forgalomba hozatal során (elsődleges piacon) devizabelföldinek és devizakülföldinek minősülő természetes személyek szerezhetik meg. Az 1MÁP-ot az elsődleges piacon szerzésre jogosult személyek a forgalomba hozatalt követően a másodlagos piacon megvásárolhatják és egymás között átruházhatják.

1MÁP ismertető

Nyilvános ajánlattételek

 

Társaságunk a Lakossági Állampapírok forgalomba hozatalát az MKB bank alforgalmazójaként végzi.

Lakossági állampapírok jegyzése/vétele az ÁKK jegyzési árfolyamán történik, a kincstári árfolyamjegyzésről az ÁKK alábbi oldaláról tájékozódhat.

Az állampapírok 2022.06.24. napi visszaváltási árai az alábbi táblázatban szerepelnek