2019-07-18

Richter technikai elemzés

ÓRÁS

Megérkezett a támaszára a Richter, júliusban először kerül nyomás alá az 5000 forintos szint. A csütörtök délelőtti kereskedésben egyelőre távolodik az értéktől a papír, de egyelőre komolyabb lendületet nem tudott venni. Fontos lenne a támasz megtartása, egy szignifikáns letörés belőle erősen negatív irányba mozdítaná a technikai képet. Az 5000-es szint az elmúlt időszak sávjának alját jelenti, felfelé 5300 továbbra is a tartomány teteje, ez változatlanul erős ellenállás, átlépésével beszélhetnénk csak bullish kilátásokról a folytatásra.

Támasz: 5000

Ellenállás: 5300

RICHTER

NAPI

Nem tudott érdemi erő költözni a gyógyszergyártó árfolyamába, két hét alatta a 300 forintos sáv tetejétől megérkeztünk az aljára. A kérdés harmadszor is az 5000 forintos lélektani szint letörése, innen kell újra elrugaszkodnia a papírnak, ha el akarja kerülni. Az 50 napos mozgóátlag már 5150-nél ellenállás, áttörésével lélegezhetne fel az említett támasz és próbálkozhatnánk ismét a sávtető átlépésével 5300-nál. A jelenlegi technikai kép alapján tehát még van ok az aggodalomra a Richternél, egy esetleges letörés 4800 felé nyitná meg az utat a gyengülés előtt.

Támasz: 5000; 4800

Ellenállás: 5150 (MA 50); 5300

RICHTER

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.