2019-05-23

Richter technikai elemzés

ÓRÁS

Tovább húzódott a Richter árfolyamának aljépítése az 5000 forintos szintnél, de a szerdai kereskedésben már sikerült elemelkedni a lélektani értéktől és támadni 5100-at, ami már ellenállás a papír útjában. Ha sikerülne szignifikánsan átlépni a hét hátralevő részében az akadályt, akkor tovább tér nyílna meg a korrekció előtt 5400 forint irányába. Ha 5100 kifog a Richteren, akkor újra nyomás alá kerülhet az 5000-es zóna.

Támasz: 4960; 4800

Ellenállás: 5100; 5400

RICHTER

NAPI

Próbál magára találni a gyógyszergyártó árfolyama, egyelőre az 5000-es szint megállította az esést. Az RSI túladott jelzését követően próbál korrigálni a papír, az 5100-as értéket átlépve lenne erre lehetőség. Erős ellenállás 5400-nál a két mozgóátlag, erre a szintre érdemes figyelni, ha megindul egy értékelhető korrekció felfelé. Összességében azonban nem kifejezetten szép a technikai kép, ha a hosszabb távú várakozásokat nézzük. Ha sikerül is egy korrekció erejéig elemelkedni a 4800-5000-es tartománytól, könnyen elképzelhető, hogy nemsokára újra találkozunk ezzel a támaszzónával.

Támasz: 5000; 4800

Ellenállás: 5100; 5400

RICHTER

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.