2019-09-17

Richter technikai elemzés

ÓRÁS

Sikeresen fordult felfelé a 4800-as szinten kiépített rövidtávú bázisról a Richter árfolyama, az emelkedésben a 4900 forintos érték sem tudta útját állni. Az RSI az órás grafikonon itt is mutat túlvettséget, de ha 4900 közelében sikerül megkapaszkodni, akkor egy rövid pihenő után maradhat célkeresztben az 5000 forintos ellenállási szint. Ez kulcsfontosságú érték felfelé, áttörésével nyílna további érdemi tér az emelkedés előtt.

Támasz: 4900; 4800

Ellenállás: 5000; 5300

RICHTER

NAPI

Magasabb csúcsból tudott felfelé fordulni a gyógyszergyártó árfolyama, érdemi forgalommal, erőteljes zöld gyertyával vette ismét célba az ominózus 5000 forintos szintet. Az 50 napos mozgóátlag és egy pár hónapos csökkenő trend is erősíti az akadályt, egy kitörés a szint alól a korábbi sávban nyitna meg teret az árfolyam előtt 5300-ig. Bullish irányba tehát 5000 forint fölött mozdulna a technikai kép, míg negatív jelzés egy újabb lefordulással és egy mélyebbre érkező aljjal kapnánk.

Támasz: 4800; 4700

Ellenállás: 5000; 5300

RICHTER

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.