2019-11-20

Richter technikai elemzés

ÓRÁS

Továbbra sincs érdemi változás a Richter órás grafikonján, kitart a masszív emelkedő trend. 5900 forintnál kezdődik a napos grafikonon látható masszív ellenállási szint, ami már megtorpanásra késztetheti az árfolyamot. Az elmúlt egy-két napban egyelőre csak oldalazó konszolidációt láthattunk, amivel nem jöttek egyértelmű fordulós jelzések. A rövidtávú grafikonon továbbra is az emelkedő trend és az 50-es mozgóátlag meghatározó, ezek letörésével indulhat érdemi korrekció hullám.

Támasz: 5765 (MA 50); 5500

Ellenállás: 5900; 6000

RICHTER

NAPI

Közel 25 százalékos emelkedett az elmúlt 5 hétben a gyógyszergyártó árfolyama. Kritikus szint alá érkeztünk meg november második felére, 5900 forintnál találjuk a jelölt erős ellenállási zóna alját, áprilisban innen fordult le az árfolyam. A gyertyák szintjén nem jött fordulós jelzés, de továbbra is magasan túlvett RSI és az izmos ellenállási zóna párosa azonban már megtorpanásra késztetheti a töretlenül menetelő papírt.

Támasz: 5600; 5300

Ellenállás: 5900-6000

RICHTER

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.