2019-09-17

OTP technikai elemzés

ÓRÁS

Nem esett az órás grafikon 50-es mozgóátlaga alá az OTP árfolyama, így érdemi korrekció sem indult, sőt, a nap második felében meglódulva a 12760 forintos napi maximumon sikerült zárnia. A 12800-as ellenállási zóna továbbra is kulcsfontosságú szint, áttörésével lehetne 13000 fölé indulni a folytatásban. Egyelőre tehát nem mutat gyengeséget a bankpapír, továbbra is az ellenállásokra érdemes figyelni az órás grafikonon.

Támasz: 12600 (MA 50); 12200

Ellenállás: 12800; 13000

OTP

NAPI

Átlagos forgalommal került közelebb kritikus ellenállás szintjéhez a bankpapír a hétfői kereskedésben. Az indikátorok pozitív jelzésben, hiszen az RSI megérkezett a bullish tartományba, az MACD pedig magabiztosan emelkedik a szignál és a középvonal felett. Megerősítést a pozitív összkép 12800 fölött kapna, ne feledjük, hogy ez az ellenállás egyelőre nem került áttörésre. Ha erre sor kerül, akkor könnyen elérhető lehet a mindenkori csúcs is 13200 fölött. Az ellenállástól érkező lefordulás esetén elsőként a 12400-hoz közeledő 50 napos mozgóátlag jelenthet támaszt. A technikai kép jelentősen csak a 12000-es zóna alatt fordulna bearish irányba.

Támasz: 12370 (MA 50); 12100 (MA 200)

Ellenállás: 12800; 13000

OTP

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.