2019-11-20

OTP technikai elemzés

ÓRÁS

14200 forinthoz tudott erősödni a keddi kereskedésben az OTP, innen azonban lefordulás érkezett, vissza a 14000 forintos lélektani értékhez és a 23,6-os Fibonacci szinthez. Ha újra visszatérünk alá, akkor megerősítést kaphat a rövidtávú grafikonon egy alacsonyabb csúcsból lefelé fordulás, ez negatív irányba vinné a várakozásokat. A mindenkori csúcs 14370 forintnál található, záró értékeket nézve 14200-nál, 14000-től felfelé kanyarodva lehetne újra támadni a csúcsokat. Összességében tehát látszik bizonytalanság a bankpapír grafikonján, de megerősítést még nem kaptunk erre.

Támasz: 14000; 13670

Ellenállás: 14200; 14370

OTP

NAPI

Erős hétfői kereskedés után kedden napközben fogyatkozott meg a bankpapír lendülete. A felső Bollingert sikerült érinteni, innen lefelé fordulva kaptunk egy hullócsillag gyertyát. Az erre érkező megerősítés érkezésére vagy elmaradására érdemes figyelni szerdán. A megerősítéssel újra a 13670 forintos rövidtávú bázishoz ejtené az árfolyamot, ami alatt 13200 is visszatesztelhető. Ha nem kaptunk megerősítést, akkor maradhatunk a mindenkori csúcs közelében.

Támasz: 13670; 13200

Ellenállás: 14200; 14370

OTP

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.