2019-05-23

OTP technikai elemzés

ÓRÁS

A 11900-12000 forintos támaszzóna segítette ki az OTP árfolyamát, egy rövid ékelődés után felfelé tudott fordulni, amivel megérkezett a rövidtávú trendvonalhoz. Ezt átlépve elérhető a 12400 forintos ellenállás, ez a következő érdemi akadály az órás charton. Az indikátorok a tegnapi nap után a bullish jelzések felé hajlanak, egyedül az alacsony forgalom vonja kétségbe a rövidtávú momentum erejét. Lefelé kulcsfontosságú támasz az említett 11900-12000 forintos zóna, ennek letörése esetén nyílna tér a további gyengülés előtt.

Támasz: 11900-12000

Ellenállás: 12200 (trendvonal); 12400

OTP

NAPI

Egyelőre meg tudta fogni kritikus támaszszintje a bankpapír esését, nem kaptunk letörést a 12000 forintos zónából. A tér az emelkedés előtt egyelőre mérsékelt, 12400 érdemi ellenállás a papír útjában. Átlépése a letört emelkedő trendbe történő visszatérést is jelentené, ami pozitív lenne a technikai kép szempontjából, de a grafikont elnézve egyelőre megkérdőjelezhető.

Támasz: 11900-12000; 11365 (MA 500)

Ellenállás: 12400; 13000

OTP

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.