2019-07-23

OTP technikai elemzés

ÓRÁS

Nem tartott sokáig az OTP pihenője a 12400 forintos szinten, rövid szusszanás után pattant a szint fölé az árfolyam és egészen 12800 fölé tudott erősödni, ezzel a 12750-nél lévő következő ellenállás fölé szúrva. Végül érdemben nem sikerült átütni ezt a szintet, a korrekció jegyében 12600 alá is visszajött rövidtávon a papír. Az 50-es mozgóátlag még nem sérült érdemben, alá visszatérve jöhet mélyebb korrekció, aminek keretében elképzelhető lenne a 12400-as szint visszatesztje, ami már megpróbálhat támaszként funkcionálni. Kicsit távolabbról nézve a grafikont12750 forintos nyakvonallal egy nagy fordított fej-váll alakzat kialakulására is van lehetőség, ha mélyebb korrekciót kapunk.

Támasz: 12400; 12000

Ellenállás: 12750; 13000

OTP

NAPI

Nem nagyon akar kifulladni a bankpapír menetelése, gond nélkül tért vissza először a 200 napos mozgóátlag, majd a 12000 forintos szint, végül pedig az 50 napos mozgóátlag fölé is. 12800-nál első nekifutásra megtorpant az emelkedés, itt már az RSI is túlvett jelzést mutatott. Az elkövetkező néhány nap ennek fényében inkább a konszolidáció jegyében telhet, de ha ezúttal sem mutat érdemi gyengeséget az árfolyam, akkor érdemes lehet szemmel tartani a 12800-as szintet, aminek áttörésével karnyújtásnyira kerülne a mindenkori csúcs 13000 forint fölött.

Támasz: 12120 (MA 50); 12000

Ellenállás: 12800; 13250 (ATH)

OTP

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.