2019-09-17

MOL technikai elemzés

ÓRÁS

Nagyot ment a hétfői kereskedésben a MOL árfolyama, a csökkenő ékből történő kilépés után lendületet véve lokális csúcsához kapaszkodott fel, ismét karnyújtásnyira a lélektani 3000 forintos érték. Sikerült az OTP-hez hasonlóan napi maximumon zárni a kereskedést, ami egyelőre erőt jelez a folytatás kapcsán is. Az RSI elérte a túladott szintet, ez egy napon belüli pihenőt legalább jelenthet kedden, de ha nem veszíti el a lendületet az árfolyam, akkor megpróbálkozhat felfelé kitörni az elmúlt időszak csatorna alakzatából. Ez érdemi bullish jelzés lenne és 3000 fölé mutatna.

Támasz: 2880; 2800

Ellenállás: 2980-3000

MOL

NAPI

Sikeresen rugaszkodott el a korábbi csökkenő ék felső szárától az olajvállalat árfolyama, jelentős forgalom mellett ugrott vissza ellenállásához. Az akadályt az 50 napos mozgóátlag és a csökkenő trendvonal párosa alkotja, ezek szignifikáns átlépésével jöhet tovább emelkedés a 3000 forintos érték fölé is. Tekintettel arra, hogy erős forgalom mellett, meggyőző gyertyát sikerült formálni hétfőn, így benne van a technikai képben a további erősödés, így kedden az említett ellenállási szint lehetséges átlépésére érdemes figyelni.

Támasz: 2880; 2800

Ellenállás: 2970-2980 (MA 50)

MOL

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.