2019-07-15

MOL technikai elemzés

ÓRÁS

Nem tudott az ékben maradni az elmúlt hét végén a MOL árfolyama, az alakzatból lefelé törve érkezett meg a lélektani 3000 forintos érték alá. 2950 forintnál sikerült megkapaszkodni, innen érkezett visszateszt a letört alakzathoz. A 3000-3050 forintos zóna így már erős ellenállás felfelé, a fölé történő visszatérés hiányában negatív maradhat a rövidtávú technikai kép. Erre 2950 letörése lenne további megerősítés, amivel további mélypontok üthetők a folytatásban.

Támasz: 2950

Ellenállás: 3000-3050

MOL

NAPI

Nagy forgalom mellett tört le szignifikánsan az olajvállalat árfolyamának erős támasza 3000 forint fölött. Az alsó Bollinger alá érdemben egyelőre nem esett be a papír, 2950 forint fölött zajlik konszolidáció a letörés után. A 3050 forintos letörési szint közelébe még jöhet visszateszt, de pozitív jelzés csak a szint magabiztos visszanyerése lenne. Enélkül jelenleg meglehetősen zord a technikai kép. A letörés és így fél éve nem látott értékek mellett az 50 és 200 napos mozgóátlag keresztezése sem fest szépen, egyelőre további gyengülés felé mutat a grafikon. A letörés Fibonacci kiterjesztéssel számított lehetséges célára 2880 forinthoz mutat, a fordított fülescsésze alakzat ennél még lejjebb, 2800-hoz.

Támasz: 2950; 2880

Ellenállás: 3050; 3150 (MA 50)

MOL

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.