2019-05-23

MOL technikai elemzés

ÓRÁS

Egy korábbi rés visszatöltése után tudott felfelé fordulni a 3150-es szint alól a MOL árfolyama, nem érkezett szignifikáns letörés a kis fej-váll alakzatból. A támasztól érkező emelkedés 3200 fölé emelte a papírt, itt sikerült zárni a szerdai kereskedést. A forgalom gyenge az emelkedésben, de ha ennek ellenére sikerül megtartani a tegnapi bullish irányt, akkor támadható a 3250-nél korábban beállított lokális csúcs, ennek átlépésével nyílna meg további tér az emelkedés előtt 3300-hoz, vagy akár fölé is.

Támasz: 3150; 3050

Ellenállás: 3250; 3300

MOL

NAPI

Két piros gyertya után megtorpant az olajvállalat árfolyamának esése, egy belső nap után szerdán újra meg tudta közelíteni a 3250-es szintet a papír. Az 50 napos mozgóátlaggal kiegészült ellenállás átlépése jelezne érdemi bullish momentumot, egyelőre kérdéses, hogy sikerül-e átlépni az akadályt. Ha igen, akkor a 3300 fölötti szintek is újra elérhetőek lennének. Egy lefordulás esetén maradna a figyelem középpontjában a 200 napos mozgóátlag és a 3050-es támasz.

Támasz: 3100 (MA 200); 3050

Ellenállás: 3250-3265 (MA 50)

MOL

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.