2019-11-18

MOL technikai elemzés

ÓRÁS

Nem tudott elrugaszkodni a 3000 forintos lélektani értéktől a MOL árfolyama, maradt a támaszszintnél, egyúttal az 50-es mozgóátlag alatt. Az emelkedő csatornából még nem törtünk le, ez lenne a megerősítés, ami 3000 alá küldené ismét a papírt. Az összeszűkült Bollingerek miatt a hét elején próbálhat irányt választani rövidtávra az árfolyam. A kritikus, 3000 forintos értéktől történő elmozdulás mutathatja a folytatásra az irányt.

Támasz: 2990-3000; 2940 (MA 200)

Ellenállás: 3026 (MA 50); 3090

MOL

NAPI

Nem tudott erőre kapni az olajvállalat árfolyama, a pénteki kereskedésben próbált elemelkedni a 3000-es szinttől, de a zárás a napi minimumra, a lélektani érték alá érkezett. Az eredmény egy hullócsillag gyertya lett pénteken, ami nem bullish momentumról árulkodik. 3000 szignifikáns letörésével érkezne meg az indikátorok eladási jelzése is, ami újra lefelé mutatna az 50 napos mozgóátlag irányába. Pozitív forgatókönyvet továbbra is a 3000-től történő elrugaszkodás jelentene, amivel a 200 napos mozgóátlag lenne célba vehető.

Támasz: 2990-3000; 2920 (MA 50)

Ellenállás: 3100 (MA 200)

MOL

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.