2019-11-19

DAX technikai elemzés

ÓRÁS

13300 pontnál fogott lokális csúcsot a DAX november elején több mint 11 százalékos emelkedés után. Azóta innen konszolidációnak lehetünk tanúi, amit oldalazás jellemez a 13150 és 13300 közötti sávban. A tartomány alsó széle a hétfői kereskedésben ismét meg tudta tartani a lefelé kört, a kedd délelőtti kereskedésben így ismét az 50-es mozgóátlag fölött emelkedve közelítjük a sáv felső határát. A konszolidáció végeztével dőlhet el az irány, amit a sávból történő kilépés jelezhet. 13300 alól kilépve egyértelműen maradhat a korábban is jellemző bullish szentiment, míg a sávból lefelé mozdulva jönne korrekció lefelé. Egyelőre stabilnak tűnik az órás grafikon, és a nemzetközi hangulatra sem lehet panasz, konkrét lefelé fordulásra utaló jelzésig így egyelőre nincs ok a pesszimizmusra.

Támasz: 13150; 13000

Ellenállás: 13300; 13600

DAX

NAPI

13250 pontnál érte el a Fibonacci kiterjesztés szerint elvárt szintet a német index, azóta pihenő zajlik, de érdemi korrekció nélkül. Közel kerültünk a 13600 alatt 2018-ban beállított mindenkori csúcshoz. A jelenlegi technikai kép alapján van esély ennek a tesztelésére. Az MACD ugyan beadta a bearish jelzést a szignál alá keresztezéssel, de érdemi megerősítést ez több szinten nem tudott kapni, egyelőre szépen tartja magát lokális csúcsán az index. Egy lefelé fordulás esetén a 12900-13000-es zóna jelent elsőként erős támaszt, de a grafikonban benne van a kioldalazás utáni tovább emelkedés is.

Támasz: 12900-13000

Ellenállás: 13300; 13600

DAX

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.