2019-05-22

DAX technikai elemzés

ÓRÁS

Alacsonyabb csúcsok mentén ereszkedett vissza a 12000 pontos lélektani értékre a DAX árfolyama, ez tudta megtartani a hétfői kereskedésben az indexet. Innen ismét sikerült elemelkedni, de magasabb csúcsra nem sikerült felérni. Ha a 200-as mozgóátlag ismét visszafordítja az árfolyamot, akkor újra nyomás kerülhet 12000-re, ennek az értéknek az elesése pedig ismét az erős, 11850 pontos támaszt helyezheti nyomás alá.

Támasz: 12000; 11850

Ellenállás: 12170; 12300

DAX

NAPI

Nagy emelkedő trendvonala közelébe esett vissza a német index a hétfői kereskedésben, érdemi nyomást azonban egyelőre nem helyezett erre a kritikus támaszra 12000 alatt. A jelenlegi árfolyammozgás egy beszűkülés is lehet, amiből majd eldőlhet az irány, de amíg nem tudja meghaladni az előző lokális csúcsot 12300 pontnál az index, addig érdemes kiemelten figyelni az 50 napos mozgóátlag és a trendvonal által fémjelzett támaszra. Ennek letörése természetesen erősen bearish jelzéseket hordozna.

Támasz: 11920 (MA 50, trend)

Ellenállás: 12300

DAX

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.