2019-07-22

DAX technikai elemzés

ÓRÁS

Egy hónapos emelkedés ért véget a DAX árfolyamában 12650 pontnál, itt tudott új lokális csúcsot kialakítani, mielőtt az emelkedő trendet letörve korrekcióba kezdett. 12600 elérésével a korábbi zászló alakzat célára is teljesült, a korrekcióval pedig újfent visszatért a 12200 pontos támaszhoz az index. Ez az órás grafikonon korábban kitörési szint, majd a visszatesztnél támasz volt, letörésével számíthatnánk a 12000 pontos lélektani zóna elérésére a folytatásban. Összességében tehát a rövidtávú momentum sérült a grafikonon a trend letörésével, de ha a támaszoknál (legkésőbb 12000-nél) erős kapaszkodót talál az árfolyam, akkor elindulhat újra északnak az index.

Támasz: 12200; 12000

Ellenállás: 12450; 1265

DAX

NAPI

Egy éve nem látott szintet érintett meg júliusban a német index 12600 pont fölött, innen azonban egy szigetforduló indította lefelé az árfolyamot. Az 50 napos mozgóátlagra érkeztünk meg július vége felé közeledve, 12200-nál ez erősítheti az egyébként mérsékelt erejű támaszt. A mozgóátlag fölött maradás a bullish folytatást erősítené. A támasz még sértetlen, rövidtávon tehát ezt a szintet érdemes figyelni, letörésével pedig a 12000-es zóna, illetve a trendvonal kerülhet előtérbe. Ha ezek a támaszok törnek az már sokkal inkább a lefelé várható folytatás forgatókönyvét erősítené.

Támasz: 12200 (MA 50); 12000

Ellenállás: 12650

DAX

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.