2019-09-16

DAX technikai elemzés

ÓRÁS

Az elmúlt héten nem tört meg érdemben a DAX árfolyamának rövidtávú emelkedő trendje, a 12500 pontos szintet tudta nyaldosni a pénteki kereskedésben az index. A hétfő délelőtti mínusz már magában hordozza a momentum megtörését, az 50-es mozgóátlag elesésével kapna megerősítést ez a jelzés, és indulhat korrekció. A korábban 12450 pontnál megjelölt ellenállási zóna szignifikáns áttörése egyelőre tehát elmaradt, az említett mozgóátlag alatt pedig tovább távolodnánk az akadálytól. Mélyebb korrekció esetén a figyelem ismét a 12000 pontos tartományra szegeződhet. Ha itt megtámaszkodva újra erőt tud mutatni egy visszarendeződés után az index, akkor újra jöhet emelkedés az ellenállási szint irányába.

Támasz: 12353 (MA 50); 12000 (MA 200)

Ellenállás: 12450-12500

DAX

NAPI

Izmos ellenállásához érkezett meg a német index, 12450 nem csak korábbról technikai szint, de a 11300-12000-es tartományból érkező kitörésnek a célszintje is, ezt elérve indokolt lehet egy korrekció az előttünk álló napokban. A lokális aljtól húzott Fibonacci szintek is egyértelműen kijelölik masszív támaszszintként a 12000 pontos zónát, az ide érkező 50 napos mozgóátlag pedig tovább erősíti a támaszt. Egy lefelé fordulás esetén ez a kritikus szint, ami alatt sérül a napos grafikon technikai képe. Kisebb jelentőségű támasz a 23,6-os Fibonacci szint 12200-nál. Ha hamar újra ki tud újulni a vételi erő a korrekció után, akkor innen is elképzelhető felfelé fordulás.

Támasz: 12200; 12000

Ellenállás: 12450-12500

DAX

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.