2019-03-19

CIG technikai elemzés

Szerző: Babics Egon

babics.egon@z-net.hu

NAPI

Egy szimmetrikus háromszög. Szép kitörés után éles visszaesés. Technikailag azt mondanám, hogy visszateszt. A két mozgó felett, az 50 napos átlag felfelé keresztezte a 200 napos átlagot – arany kereszt. DE:

A komoly pénzeket mozgató befektetők nem felejtették el azt, hogy kihigították őket, amely a jövőben bármikor előfordulhat újra. Emiatt friss pénz nem valószínű, hogy érkezik, hiába a vonzó osztalékhozam... Komoly figyelmeztetés a hasonló nagytulajdonossal rendelkező cégeknek...

Tőkeleszállításra készül a CIG Pannónia. A tőkeleszállítást a részvények névértékének csökkentésével vinné véghez a cég, a részvényesek pedig osztalék helyett egy magasabb összegű tőkejuttatást kapnának.

Ez nagyon szép, bullish hír! De egy picit árnyalja az összképet, hogy az elmúlt évben a korábbi tulajdonosokat kihigították... „A döntés hátterében egyébként a biztosító tőkebősége is állhat, amelyet részben a Konzum tavalyi tőkeemelése teremtett meg.”

CIG

HETI

Egy nagy háromszög. Ez – a hírek alapján - trenderősítő, bullish alakzat. Kitörés fel a háromszögből, de a Bollinger szalagok jelentette szűkülésből nem ment ki fel. Ha felfelé nem megy, lefelé fog menni...

Az emelkedést erősen visszafoghatja, ha a befektetők elgondolkodnak azon, hogy vajon a tőkeemelés-tőkeleszállítás kombó vajon egyszeri esemény lehetett-e a cég életében?!? Úgy tűnik, hogy erősen elgondolkodtak...

CIG

HAVI

Egy szimmetrikus háromszög. Ez lehet trenderősítő, de akár trendfordító alakzat is.

CIG

További CIG Elemzések:

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.