2019-09-17

BUX technikai elemzés

ÓRÁS

A 40000 pontos lélektani zónától látott felfelé fordulás után kapott lendületet a hazai index, hétfőn a 40500-as lokális tetőt meghaladva erősödött 40820 pontig. A 41000 pontos zónánál is találunk ellenállást, augusztusban innen fordult le az árfolyam. A lendület tehát megtorpanhat rövidtávon ennél az értéknél, de 40500 már támasz is lehet egy esetleges korrekció folyamán.

Támasz: 40500; 40000

Ellenállás: 41000; 41600

BUX

NAPI

Nagy erővel pattant fel rövidtávú emelkedő trendvonalától a BUX árfolyama, ezzel második körben meggyőzően lépve át 50 napos mozgóátlagát. A hétfői zárás ráadásul a 200 napos mozgóátlag fölé is érkezett, közel a napi maximumhoz. Ha sikerül tovább menteni a lendületet a hétfői kereskedésből, akkor a sávban további tér van az emelkedés előtt a 41600 pontos szintig. Az indikátorok pozitív jelzésben, az RSI elérte a bullish tartományt, az MACD pedig a szignál után tegnap a középvonal fölé is tudott emelkedni. Egyelőre tehát biztató az index napos grafikonja, az 50 napos mozgóátlag már támasz.

Támasz: 40400 (MA 50); 40000

Ellenállás: 40800 (MA 200) - 41000; 41600

BUX

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.

Az elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.