Miért a Random Capital?

Piac egyik legalacsonyabb brókerdíjai

Olvasson tovább >

Évtizedes tapasztalat és szakértelem

Olvasson tovább >

Hazai és nemzetközi termékek széles palettája

Olvasson tovább >

Minden igényt kielégítő kereskedési felületek

Olvasson tovább >

Akár teljesen adómentes befektetés, előtakarékosság

Olvasson tovább >

Aktív kereskedés, spekuláció

Olvasson tovább >

1. Piac egyik legalacsonyabb brókerdíjai

Ironikusan a számlavezetési díj szelleméről

Nálunk nincsen számlavezetési díj, ezzel köszönjük meg Ügyfeleinknek a bizalmat és egyben képviseljük azt a filozófiát, hogy a munkáért kérünk pénzt nem a semmittevésért. Ha ismer olyan hazai brókercéget, akinél ingyen vezetik az ügyfélszámlát kérjük jelezze, hogy mi is tudjunk róla, hogy valaki hasonlóan gondolkodik. Szerencsére mi jelenleg nem ismerünk ilyen céget, persze nem vagyunk szomorúak emiatt.

Miért fontosak az alacsony jutalékok?

coins

Napon belül egy ezrelék, napon túl két ezrelék vételi és eladási oldalanként a piac legolcsóbb brókerdíja a magyar és amerikai piacokon. Sokan azt gondolják, hogy a Random a diszkont versenyében ezzel tud Ügyfeleket szerezni. Ez igaz. Azonban ezt önmagában túl egyszerű lenne ennyivel lezárni. A Random folyamatosan elemzi a piacokat, amiket szolgáltat és értelmezi, hogy Ügyfeleinek milyen díjtétel mellett van esélyük a pénzkeresetre. Nyilván nem lehet napon belül nyereséget realizálni, ha a szolgáltatás díja 1% vétel és 1% eladás, miközben az OTP még 1% -ot sem emelkedett vagy esett egy adott napon. Ügyfeleink érdeke, egyben a mi érdekünk is, a nyereséget realizálni képes ügyfél sokkal nagyobb forgalmat bonyolít és a fizetett jutalék is jóval több, dacára az alacsony kötési díjaknak.

Meddig tartja a Random a diszkont árait?

Mi nem gondoljuk magunkat diszkont brókernek. A Random egy lakossági brókercég, talán mára az egyetlen igazán lakossági, aki mindenkit szeretettel vár függetlenül a pénztárcájának vastagságától. A Random filozófia közel 25 éves, brókercégeket átívelő vezetői gondolatok, elvek, érvek halmaza, amire büszkék vagyunk. Ezeken a filozófiákon csak a legvégső esetben vagyunk hajlandóak változtatni és ezt még úgy sem tettük meg, hogy a terheink a csaló brókerek miatt jelentősen növekedtek az elmúlt időszakban.

Mitől függ, hogy minek mennyi az ára, jutaléka?

Az árazás egy óriási feladat. Legolcsóbbnak lenni kihívás és egyben hatalmas megmérettetés. Ebben segít minket a tömegelvű gondolkodás. Mi nem az Ügyfelek egy csoportját akarjuk szolgálni, hanem az ország lakossági szolgáltatója szeretnénk lenni. Azoké az embereké, akik a saját gondolataikat, álmaikat, érzéseiket akarják a piacra vinni, keresve a hozamot a megtakarításaikon. Támogatni akarunk mindenkit, minden olyan eszközzel, amivel lehetséges, de a támogatás a lakossági szolgáltatásban nem a döntés meghozatalát, hanem az előkészítését jelenti és mindezt a rendkívül olcsó árazás mellett nem könnyű megvalósítani. Az olcsó díjak egy rendkívül fejlett kereskedési technológiát, egyedi termék és szolgáltatási rendszert, elemzéseket, oktatást, rendezvényeket és számos egyéb elemet kell, hogy eltartsanak, ami csak Ügyfelek ezreinek kiszolgálásával lehetséges. A Random teljesítette az alapfeladatot: dinamikusan növekedik az Ügyfelek számának és eszközeik értékének tekintetében, évente több ezer Ügyfél bizalmából. Az árazás tehát az Ügyfélnek értelmesen olcsónak, a szolgáltatónak eredményes gazdálkodást lehetővé tévőnek kell lennie.

2. Évtizedes tapasztalat és szakértelem

1994 -ben alapítottuk első brókercégünket Equitas Bróker névvel és azzal a filozófiával, hogy alapvetően a lakosságot akarjuk kiszolgálni a Budapesti Értéktőzsde termékeivel. Tizenkét év után, amikor a legnagyobb lakossági online brókercég lettünk, azt gondoltuk még nagyobbak csak egy nemzetközi hátterű és gondolkodású partnerrel lehetünk. Tévedtünk. Azért alapítottuk a Random Capital -t, hogy azok lehessünk, akik mindig is voltunk. Megcsináltuk újra azt a brókercéget, aki meghallgatja, képviseli, segíti Ügyfeleit és nem kizárólag a pénzügyi eredmény motiváltja. Közben elszaladtak az évek és hírtelen idősebbek lettünk több, mint húsz évvel. Ezalatt az idő alatt mi a Random jelenlegi vezetői, mindig ugyanazt csináltuk: szolgáltuk Ügyfeleink igényeit, segítettük őket a tőkepiac útvesztőjében. Tapasztaltunk, tanultunk és a három érdemi lakossági online szolgáltatóból kettő alapjait mi fektettük le. Mára megint csak mi maradtunk, akinek minden Ügyfél azonos szinten fontos és megbecsült, amit azzal bizonyítunk, hogy nem teszünk különbséget a nálunk elhelyezett eszközök értéke alapján vagy a fizetett jutalék mértékeként.

A Random csapata

A Random egy családias felfogású kis szervezet, átlagos létszáma 18-20 fő, az átlagos értékpapír kereskedelmi területen szerzett felső vezetői tapasztalat közel 25 év, az átlagos munkavállalói szakmai tapasztalat 10 év felett van. A csapatunk tagjaitól alapvetően elvárt a becsület, megbízhatóság, a rugalmas és sokrétű munkavégzés, valamint a családias hozzáállás a szervezet egészéhez. A csapat viselkedését alapvetően az Ügyfélközpontúság határozza meg, de számos egyedi szakmai termék elektronikus kidolgozása is a nevünkhöz fűződik, mint például a TDT, tLong, tShort termékek.

Szakmai elismerések

A Random Capital által elért díjak:

 • 2010 - „kiváló magyar tartalom“ (eFesztivál 2010)
 • 2010 - az év üzletkötője a határidős piacon Móri Péter (Budapesti Értéktőzsde „Legek“)
 • 2017 - az év hazairészvény-kereskedési platformja a Netboon (Budapest Értéktőzsde "Legek")

3. Hazai és nemzetközi termékek széles palettája

A Random Capital a szolgáltatásaiban az igények kielégítésére, a teljességre törekszik. Nem vagyunk a világ meghatározó termékelosztó rendszere, de életünk, munkánk nem is egy 320 milliós nemzethez köthető. Mi nem a világ lakossági szolgáltatója szeretnénk lenni, mi örülünk, ha a magyar emberek mind lelkesebb és számosabb tömegeit tudjuk szolgálni a tőkepiacon.

inventions

Mivel lehet kereskedni a Randomnál?

Gyakorlatilag minden érdemi terméket ma már képes szolgáltatni a Random és ami a legfontosabb: olcsó, barátságos árazással.

Termékeink:

Milyen szolgáltatások érhetőek el a Randomnál?

Minden fontos, igényt hordozó szolgáltatást kialakítottunk.

 • TDT - lehet napon belül tőkeáttétellel kereskedni long és short irányban a magyar és amerikai szabályozott piacokon
 • tLong - napon túlra befektetési hitelt nyújtunk Ügyfeleinknek, hogy maximalizálhassák az elérhető profitot az online befektetéseikben
 • tShort - napon túlra egyedülállóan bárki részére biztosítjuk a MOL, OTP, MTEL, RICHTER részvények kölcsönét, hogy az árfolyam esésben is profitál hassanak Ügyfeleink
 • Technikai elemzés - napi rendszerességgel a magyar piacról, heti rendszerességgel az európai és amerikai piaci részvényekről

4. Minden igényt kielégítő kereskedési felületek

Vannak aktív kereskedőink, vannak időszakosan portfólió építő befektetőink, vannak hosszú távon gondolkodó befektetőink és vannak alapvetően még passzív, de tanulni akaró és vágyó érdeklődőink. Mi a „mindenkit“ szolgáljuk kereskedési rendszereinkkel.

Milyen kereskedési felületeket érhetek el a Randomnál?

randi

Randi (Random Interface)

A Randi cégünk kereskedési szoftvere, melynek segítségével igényeinek megfelelően személyre szabhatja kereskedési felületét. A program használatával:

 • Kereskedhet – könnyen, egyszerűen, hatékonyan.
 • Árfolyamokról tájékozódhat (valós idejű árfolyam-szolgáltatás).
 • Számlainformációiról azonnali információt szerezhet.
 • Híreket olvashat.
 • Elemzéseket ismerhet meg.
 • Grafikonokat készíthet.

A Randi kézikönyvet ide kattintva tekintheti meg.

Netboon

A Netboon cégünk HTML alapú kereskedési rendszere. Fejlesztésekor arra törenetboonkedtünk, hogy Ügyfeleink bárhonnan kereskedhessenek egy barátságos környezetet teremtő webes alkalmazással.

Egyszerűsége ellenére minden fontos funkciót tartalmaz, segítségével nem csak kereskedhet, hanem a felületek között lépkedve:

Használatával a tőzsdei kereskedés napjai részévé válhat, könnyedén szerezhet tapasztalatot arról, miképpen befolyásolják a hírek, a világ eseményei az árfolyamok alakulását.

A Netboon kézikönyvet ide kattintva tekintheti meg.                           

Amennyiben kíváncsi netboon felületünk demo verziójára, azt itt próbálhatja ki.

Mobil Broker

A Mobil Broker cégünk által fejlesztett ingyenes telefonos alkalmazás, mellyel bárhonnan kereskedhet és elérheti az aktuális árfolyamokat valós időben is. Az alkalmazásban elérhető többek közt a "Villámkötés" funkció, ajánlati könyv, grafikonok és friss tőzsdei hírek is.

Használható bármilyen érintőképernyővel és internetkapcsolattal rendelkező okostelefonnal Android, Windows Phone és iOS operációs rendszerekben.

Legyen a tőzsde mindig kéznél!

 • app
 • app
 • app

5. Akár teljesen adómentes befektetés, előtakarékosság

Tartós Befektetési Számla (TBSZ)

A Random Capital Ügyfeleként jogosult tartós befektetési számla (TBSZ) nyitására. Minden ezen a számlán elért hozam az öt éves lekötési időszak végével adó- és járulékmentesen hozzáférhető, így ideális megtakarítási forma, ha hosszabb távon kíván befektetni. A számlán elért hozam 3 év után is hozzáférhető 10%-os adóteher mellett.

A TBSZ számla minden korosztálynak megfelelő befektetési lehetőség. Ha a magasabb kockázatú befektetések híve, akkor részvényekkel, certifikátokkal is tud kereskedni TBSZ számláján, ha azonban alacsonyabb kockázatot szeretne vállalni, fektetheti pénzét állampapírokba. További részletekről és a számlanyitás menetéről Ügyfélszolgálatunkon vagy honlapunkon tájékozódhat.

Tájékozódjon részletesen a TBSZ számla lehetőségéről

Nyugdíj Előtakarékossági Számla (NYESZ)

A nyugdíj-előtakarékossági számla egy megtakarítási forma, melynek segítségével éveken keresztül, saját belátása szerint fektethet be, az így elért hozam pedig adó- és járulékmentes az osztalékból származó jövedelem kivételével. Befektetése után emellett előtakarékossági támogatást is kaphat, melyet az összevont adóalapja adójából igényelhet a tárgyévi befizetései után.

A NYESZ számla alkalmas befektetés lehet fiatalok és nyugdíjas korúak számára egyaránt, akiknek elsődleges szempont az öngondoskodás, és tőzsdei ügyletek útján kívánnak jövedelemhez jutni, de az ez utáni adó alól mentesülnének, valamint akik szeretnének befizetett személyi jövedelemadójukból visszakapni.

Megtakarításához adómentesen akkor fér hozzá, ha a kifizetés a számlanyitás utáni 10. adóévben vagy később történik.

További részletekről és a számlanyitás menetéről Ügyfélszolgálatunkon vagy honlapunkon tájékozódhat.

Tájékozódjon részletesen a NYESZ számla lehetőségéről

6. Aktív kereskedés, spekuláció

Aktív kereskedés - Napi pénz

„Pénzt akarok csinálni, minden egyes nap!“

Vannak, akik azt tervezik, hogy a kereskedésből élnek meg. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a napi aktív jelenléttel a piacokon, érdemi pénzzel egészíthetik ki éves keresetüket. Olyanok is vannak, akik alapvetően befektetők (hosszú távon vásárolnak értékpapírokat), de megtakarításaikon túl, napi szereplői akarnak lenni a tőzsdei piacokon. Mi sokukat láttuk már, közülük számosat ismerünk és mi a Random tulajdonosai is aktív szereplői vagyunk a tőzsdei kereskedésnek.

Az aktív (akár napi szintű) piaci jelenlét azonban sokkal többet igényel annál, mint amit egy szépen előre megformázott felület nyújtani tud. Egyrészt szolgálnia kell az emberi különbségeket, hiszen nem mindannyiunknak ugyanazokra a dolgokra van szükségünk az aktív kereskedésben. Másrészt nagy mennyiségű és jó minőségű információra van szükségünk, ráadásul pontos, azonnali követhetőséggel kell rendelkeznünk számlaegyenlegünk, pozícióink, nyitott szerződéseink stb. tekintetében.

Minden aktív kereskedésre, információ -vagy számlakövetési akaratra, hatékonyan, egyedien, teljes körűen a válasz: R.A.N.D.I. (Random Interface), a profi kereskedési program.

 • Valós idejű adatok
 • Grafikonok napon belül és elemzésre alkalmasan napon túlra
 • Hírek, elemzések a programon belül
 • Magyar, amerikai, európai részvények
 • Pink sheet részvények, amerikai elő-és utókereskedés
 • Számlainformációk, egyenlegek
 • Piacmonitor, a legtöbbet emelkedett ill. csökkent részvények kimutatása, forgalmi sorrendek
 • És még megannyi más segítség a kereskedésben

Amennyiben úgy érzi nehezen tanulná meg, mi segítünk: