HOGYAN TUDOK?

Elektronikusan

Társaságunknál az értékpapírszámla nyitása és vezetése is ingyenes, illetve nem csak személyesen, de elektronikusan is lehetősége van kezdeményezni a számlanyitást.

Amennyiben nincs lehetősége befáradni budapesti irodánkba vagy kényelmesebb Önnek az otthonról történő számlanyitás, a folyamat egészét le tudja bonyolítani elektronikus úton. Nincs más dolga, mint honlapunkon a személyes adataival regisztrálni és elfogadni a kapcsolódószerződést.

Ezt követően személyes dokumentumait a szamlanyitas@randomcapital.hu e-mail címre elküldve fejezheti be a számlanyitás folyamatot. A beérkezett dokumentumok ellenőrzését követően aktiváljuk értékpapírszámláját és azonnal meg is kezdheti a kereskedést tőkéje beutalását követően. Továbbá, ha online nyit számlát, egy hónapig ingyenes valós idejű adatszolgáltatást vehet igénybe kereskedési felületeinken!

 Személyesen

 Ha mégis személyesen szeretne számlát nyitni, azt megteheti budapesti irodánkban ügyfélfogadási időben. Kollégáinkkal történő     személyes konzultációt és adatainak megadását követően aktiváljuk számláját.

 

 

Forintátutalás

Minden Ügyfelünk ügyfélszámlájához tartozó egyedi bankszámlaszáma megtalálható a Netboon rendszer Személyes menüpontjában. Ügyeljen arra, hogy a normál és a Tartós Befektetési Számlájához különböző számlaszámok tartoznak.

 

Kedvezményezett Random Capital Zrt.
Számlaszám

Az Ön Netboonban található egyedi számlaszáma

 

Értékpapír transzfer

KELER-nél vezetett számlaszám 483/M
Kedvezményezett Random Capital Zrt.

Kérjük, hogy ügyfélszámát és nevét a közleményben tüntesse fel.

 

EUR utalás

Kedvezményezett számlaszáma HU 42 1440 0025 7860 0618 0000 0000
Kedvezményezett bank SWIFT kódja KELRHUHB
Kedvezményezett bank neve Keler Zrt.
Kedvezményezett neve Random Capital Zrt.
Levelező bank SWIFT kódja CITIGB2L
Kedvezményezett bank számlaszáma a levelezőbanknál 14105877

Kérjük, hogy ügyfélszámát és nevét a közleményben tüntesse fel.

 

USD utalás

Kedvezményezett számlaszáma: HU 59 1440 0025 7860 0625 0000 0000
Kedvezményezett bank SWIFT kódja KELRHUHB
Kedvezményezett bank neve Keler Zrt.
Kedvezményezett neve Random Capital Zrt.
Levelező bank SWIFT kódja CITIUS33
Kedvezményezett bank számlaszáma a levelezőbanknál 36332306

 

Forintját dollárra és euróra is konvertálhatja, melyet megtehet online vagy ügyfélszolgálatunkon adott megbízás útján is.  A konverzió díját mindenkori kondíciós listánk tartalmazza.

Amennyiben online szeretne devizakonverziót végrehajtani, azt az alábbi módon teheti meg:

Netboon rendszerben: A „Kereskedés” menüpontra navigálva a „Vétel normál” vagy „Eladás normál” almenüpontok segítségével kezdeményezhet konverziót. A „Tőzsde” kiválasztásánál a „DEVIZA KONV” kijelölése szükséges, az „Értékpapír” mezőbe pedig az „EURHUF” vagy „USDHUF” instrumentumokat válasszuk, attól függően, hogy mit szeretnénk váltani. Az „Árfolyam” gombra kattintva tájékozódhat az aktuális árfolyamokról. Amennyiben forintját USD-re vagy EUR-ra szeretné váltani, úgy vételi megbízás megadása szükséges, míg ellenkező irányú konvertálásnál eladási megbízást kell bevinnie.

Randi rendszerben: A deviza konverzióhoz az USDHUF és EURHUF devizapárok keresztárfolyamaira kell szűrnünk. Ennek első lépése a „Kerinfo” ablak megjelenítése a „Piaci adatok” menüpontból. A Kerinfo ablak tetejére történő jobb gombos kattintást követően válasszuk ki a „Tulajdonságok” lehetőséget. Az így megjelenő ablakban az „Instrumentumok” szakasznál kattintsunk a „Szűrve” részre. A felugró ablakban válasszuk ki a „Bankközi devizapiac” lehetőséget, majd az innen nyíló „Devizakereszt” lehetőséget is pipáljuk ki. Így megjelennek a Kerinfo ablakban az USDHUF és EURHUF instrumentumok. Ezekre jobb egérgombbal kattintva jeleníthetjük meg az ajánlati könyvet, melyben az aktuális, késleltetés nélkül árfolyamot láthatjuk, melyekre jobb egérgombbal kattintva kezdeményezhetjük a váltási tranzakciót.

A konverzió elszámolása típusától függően T vagy T+2 napos. Az online konverzió T+2 napos elszámolású. Online konverzióra magyar tőzsdei kereskedési napokon 8:00 és 22:00 között van lehetőség.
 

 

A valós idejű adat az aktív kereskedő egyik legjobb barátja, a pontos árfolyamok ismerete nélkül jelentősen megnehezedik nem csak a napon belüli, de napon túli kereskedés is. A Random Capital-nál egy ársávtól húsz ársávig fizethet elő valós idejű adatra, attól függően, hogy mennyit szeretne látni az ajánlati könyvből. Míg egy ársávnál csak a legjobb eladót és vevőt látja, addig egy tíz ársávos előfizetésnél a legjobb tízet.

A valós idejű adatokra a Netboon rendszerbe belépve tud előfizetni. A Személyes menüpontban az Adatok módosítása almenüre navigálva állíthatja be, hogy hány ársávos (1, 5, 10, 15) adatra kíván előfizetni, illetve hogy előfizetése visszavonásig vagy az adott hónapra legyen érvényes. A szolgáltatást ugyanitt van lehetősége kikapcsolni is. Az adatszolgáltatás díja minden esetben a fizikai pénzegyenlegből kerül levonásra. Amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő összeg a számláján, a szolgáltatás automatikusan kikapcsolódik.

A Random Capital időről-időre számos lehetőséget biztosít Ügyfeleinek arra, hogy ingyenes jussanak ingyenes valós idejű adatokhoz. Ha nem akar lemaradni az aktuális akciókról, iratkozzon fel Reggeli Hírlevelünkre!

A tőkepiacok ciklikus természetéből adódóan elkerülhetetlen, hogy időnként a részvényárak lefelé vegyék az irányt. A Random Capital-nál a Technikai DayTrade és a tShort termékek használatával Ön a részvényárak eséséből is profitálhat.

Mi az a Technikai DayTrade (TDT)?

Ennek a szolgáltatásnak az igénybe vételével egyaránt tud long pozíciót (ha az árak növekedését várja) és short pozíciót (ha az árak csökkenését várja) is nyitni hazai instrumentumokban is. Emellett tőkeáttétet is igénybe vehet, profitjának maximálása érdekében, megnövekedett kockázat mellett. Nevükből adódóan azonban a TDT pozíciók nem szólnak napon túlra, így ezek a rendes kereskedési szakasz végén automatikusan lezárásra kerülnek, amennyiben korábban ez nem történt meg a nap folyamán. A TDT-hez kapcsolódó jutalékokat díjjegyzékünkben találja meg, míg a TDT kondíciókat a Netboon felület Kereskedés menüpontjának Kondíciók almenüjében.

Mi az a tShort?

A tShort segítségével napon túlra is nyithat short pozíciót akár tőkeáttétellel is! A BUX négy nagypapírjában (OTP, MOL, Richter, MTelekom) van lehetősége tShort pozíciót nyitni, melyet akár egy hónapig is megtarthat. A szolgáltatáshoz kapcsolódó jutalékot megtalálja díjjegyzékünkben, míg a kondíciókat a Netboon felület Kereskedés menüpontjának Kondíciók almenüjében.

A tShort kisokost ide kattintva érheti el.

A tőkeáttétel használata a tőzsdén kétélű kard. Az általa biztosított lehetőségekkel hatékonyabbá tehetjük kereskedésünket és profitunk is növekedhet, azonban a nagyobb veszteség elszenvedésének kockázatát is futjuk vele. Tőkeáttételes termékeinket használva pénzének akár hétszereséért is felvehet pozíciót attól függően, hogy milyen instrumentumról van szó. A tőkeáttétel másik előnye, hogy egy kívánt méretű pozíciót jóval kisebb fedezetigény mellett is fel tud venni, így akár több felé is oszthatja tőkéjét. A tőkeáttételes ügyletek használata a haladó, megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkező Ügyfeleinknek ajánlott. A Random Capital Ügyfeleként a TDT, tShort és tLong termékek használatával vehet igénybe tőkeáttételt, és használhat több pénz, mint amennyije van.