LEGFRISSEBB ELEMZÉSEINK

GER30

GER30 TECHNIKAI ELEMZÉS

1 órás

Hamar falssá vált a DAX kitörése az órás grafikonon, a felpattanás után érkező lefordulásnál a 11400 pontos szint nem tudott támaszt jelenteni. Ezzel visszatértünk a csökkenő trendvonal alá, 11200-tól pedig további szakadásnak lehettünk tanúi az erősen negatív nemzetközi hangulat közepette. A 11000 pontos támaszzóna elesett, december második hétfőjén már 10700 alá is benézett az árfolyam. A fals kitöréssel egyébként is negatív technikai kép az új aljjal további megerősítést kapott, a 11000 pontos zóna már erős ellenállás. Az erős túladottság miatt számíthatunk korrekciós mozgásokra, a tartós emelkedés lehetősége azonban egyelőre nem látszik a grafikonon.

Támasz: 10680

Ellenállás: 10930; 11050


Napi

Újra lefordult a korábban letört csökkenő ék aljáról a német index, ezt lendületes zuhanás követte, harmadszor pedig már a 11000-es zóna sem tudott kitartani. Az új aljjal közelítjük a nagy fej-váll alakzat célárát a 2016-os sávban. A sáv alját 11200 pontnál találjuk, útközben még 11500 lehet mérsékelt erejű támasz. Egy korrekció azonban rövidtávon elférne, az erős túladottság és a Bollinger szalagokból történő kilépés könnyen eredményezhet visszatesztet 11000 felé. Ha ezt a szintet már nem sikerül átvinni és lefordulást látunk róla, akkor a folytatásban könnyen bejárható lehet az előbb említett sáv 10200-ig.

Támasz: 10500; 10200

Ellenállás: 11000; 11450

2018.12.10.


Tájékoztatás

Ezen dokumentum sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására.
Továbbá nem minősül sem maga a dokumentum, sem annak bármely tartalma szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, illetve ajánlati felhívásnak.
A Random Capital Zrt. semmilyen tekintetben nem vállal felelősséget a dokumentumnak, vagy annak, egyes részleteinek a fenti célokból történő felhasználásából, illetve azzal összefüggésben bármely más módon keletkező esetleges károkért.
A Random Capital Zrt. nem tudja garantálni a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis ezen tények, adatok különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a feladatkörei közé, továbbá a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek szubjektív megítélésén alapulhatnak ezen dokumentumban található tényállítások.
A dokumentumban deklarált tájékoztatások kapcsán nem kerültek figyelembevételre az egyes, dokumentumhoz hozzáférő befektetők pénzügyi ismeretei, egyedi befektetési céljai, kockázatvállaló képessége, vagy - amennyiben a hírlevél címzettje a Random Capital Zrt. ügyfele vagy korábbi ügyfele - az általa kitöltött ún. alkalmassági, ill. megfelelési teszt eredménye.
A tárgy szerinti dokumentumban található tájékoztatásoknak nem célja döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, és maga a döntéshozatal, mindez értendő – de nem kizárólagosan- a befektetési döntésekre és kockázatkezelésre.
A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
Hangsúlyozandó hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját – befektetési - céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.
A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése, pontos ismereteinek elsajátítása.
A pénzügyi eszközökre vonatkozó ügyletek során feltétlenül szükségeltetik figyelembe venni a tranzakciók adóvonzatát, illetve a vonatkozó adózási kérdéseket. Az adózási kérdésekkel kapcsolatban a közölt információk kizárólag tájékoztatási célúak, és nem tekinthetők a vonatkozó jogszabályok hivatalos értelmezésének, továbbá adótanácsadásnak sem minősülnek.
Random Capital Zrt. nem vállal felelősséget a jogszabályi változásokból eredő jogkövetkezményekért, továbbá az adózással kapcsolatos vonatkozó jogszabályi rendelkezések dokumentumban szereplőtől eltérő értelmezéséből adódó esetleges következményekért sem. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az adójogszabályok értelmezése és azok alkalmazása kizárólag az adózó felelőssége, ugyanis a tényleges, pontos adókötelezettség mértékére számos egyedi tényező lehet hatással, ezért ezt minden esetben egyedi vizsgálatnak, felmérésnek kell megelőznie.