Zajlik a korrekció Amerikában


2019.02.04.

Erőteljes szakadás után keresnek kapaszkodót az amerikai blue chipek, miközben az arany árfolyama új lokális csúcsnál torpant meg.


Apple

Érdekes karakterisztikát ad a grafikonnak a pár nappal ezelőtti szakadás, amivel kicsit felgyorsult a három hónapos (október-december) medveuralom korrigálása. Az árfolyam jelenleg a 166 dolláros szinten tartózkodik (Fibo 23.6), ami erőteljes ellenállásnak bizonyulhat, különösen a felső Bollinger-szalaggal megerősítve. Az RSI(14) nem kiugróan magas értéke, és a MACD mozgóátlagok alacsony szintje (zérus alatt) azonban csak időleges visszaesésre utal a hosszabb távú bika-rallyben, aminek valószínűsíthető határa a középső Bollinger-szalag (158-160 dolláros szint).

Amazon

A 3 és fél hónapig épülő csatorna januárban megtört, így az árfolyam jelenleg bizonytalan helyzetben van, amit a gyakori szakadások is mutatnak. A pénteki nap nagyon erős medvejelzéssel zárult („hullócsillag”), amivel az árfolyam az EMA(50) és az EMA(200) közös szintjére (1620-30 dolláros ársáv) került. Ha mai és a holnapi nap megerősíti a medvét, akkor a következő cél az alsó Bollinger-szalag szintje lehet (1560-70 dollár). A RSI(14) a középvonalon tartózkodik, a CCI(14) inkább eladási jelzésben, amik alátámasztják a nagyon enyhe medvefölényt.

XAU/USD

Bő háromnegyed éves csúcson az árfolyam, ami határozottan lépte át a lélektani 1300 dolláros határt. Az utóbbi pár napban a grafikon tesztelte a Bollinger-szalagok felső korlátját, de áttörnie nem sikerült, így várható némi visszakorrigálás. Az RSI(14) értéke a túlvett tartományban van, ami a MACD mozgóátlagainak magas értékeivel együtt tovább növeli a korrigálás esélyét. Távlatilag kialakulhat egy duplacsúcs, ahogy hasonló helyzet után novemberben, de erre a következő napok mozgásai fognak választ adni.

Elemző: Bohner Adrián

Tájékoztatás

Ezen dokumentum sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására.
Továbbá nem minősül sem maga a dokumentum, sem annak bármely tartalma szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, illetve ajánlati felhívásnak.
A Random Capital Zrt. semmilyen tekintetben nem vállal felelősséget a dokumentumnak, vagy annak, egyes részleteinek a fenti célokból történő felhasználásából, illetve azzal összefüggésben bármely más módon keletkező esetleges károkért.
A Random Capital Zrt. nem tudja garantálni a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis ezen tények, adatok különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a feladatkörei közé, továbbá a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek szubjektív megítélésén alapulhatnak ezen dokumentumban található tényállítások.
A dokumentumban deklarált tájékoztatások kapcsán nem kerültek figyelembevételre az egyes, dokumentumhoz hozzáférő befektetők pénzügyi ismeretei, egyedi befektetési céljai, kockázatvállaló képessége, vagy - amennyiben a hírlevél címzettje a Random Capital Zrt. ügyfele vagy korábbi ügyfele - az általa kitöltött ún. alkalmassági, ill. megfelelési teszt eredménye.
A tárgy szerinti dokumentumban található tájékoztatásoknak nem célja döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, és maga a döntéshozatal, mindez értendő – de nem kizárólagosan- a befektetési döntésekre és kockázatkezelésre.
A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
Hangsúlyozandó hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját – befektetési - céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.
A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése, pontos ismereteinek elsajátítása.
A pénzügyi eszközökre vonatkozó ügyletek során feltétlenül szükségeltetik figyelembe venni a tranzakciók adóvonzatát, illetve a vonatkozó adózási kérdéseket. Az adózási kérdésekkel kapcsolatban a közölt információk kizárólag tájékoztatási célúak, és nem tekinthetők a vonatkozó jogszabályok hivatalos értelmezésének, továbbá adótanácsadásnak sem minősülnek.
Random Capital Zrt. nem vállal felelősséget a jogszabályi változásokból eredő jogkövetkezményekért, továbbá az adózással kapcsolatos vonatkozó jogszabályi rendelkezések dokumentumban szereplőtől eltérő értelmezéséből adódó esetleges következményekért sem. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az adójogszabályok értelmezése és azok alkalmazása kizárólag az adózó felelőssége, ugyanis a tényleges, pontos adókötelezettség mértékére számos egyedi tényező lehet hatással, ezért ezt minden esetben egyedi vizsgálatnak, felmérésnek kell megelőznie.

Zajlik a korrekció Amerikában

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Három meglepetés

Az Alibaba és a Disney részvények is kisebb intenzitással kezdték meg a korrekciót, mint ahogy arra előzetesen számítani lehetett, mindeközben a Starbucks folytatta a stabil emelkedést.

2019.02.15.

Európa: kis kitérő

A múlt hét eleji piaci eufória után kissé visszavettek a tempóból a vezető német részvények, így érdemes közelebbről megvizsgálni, hogy ez a visszaesés mennyire bizonyulhat időszakosnak.

2019.02.14.

Trend indulhat több amerikai blue chipben

A Morgan Stanley, az Amazon és az Apple is más-más úton, de elérkezett egy komolyabb trendindítás lehetőségének kapujába.

2019.02.13.

Mikroszkóp alatt Európa és az arany

Az E.ON, az Adidas, és az arany esetén sem beszélhetünk kialakult trendről, az utóbbi napok gyertyái csak óvatos tapogatózások voltak, azonban mindhárom eszköz esetén már kezd körvonalazódni az irány.

2019.02.12.