Új utakat keres a Starbucks


2017.11.16.


 

A Starbucks elérte azt a pontot, amikor az Egyesült Államokban működő alapvető kávézóegységeit már nem tudja növelni.

Egy nemrég készült tanulmány a BMO Capital Markets-től rámutatott arra, hogy a lánc átlagos boltjainak egy mérföldes sugarán belül 3,6 másik Starbucks kávézó is található. Ez azt jelenti, hogy az új kávézók létesítése a legtöbb piacon nem növeli az értékesítést. Ehelyett kevesebb vásárlójuk lehet a meglévő üzleteknek.

Ahhoz, hogy növekedjenek, legalábbis a hazai piacon, a kávézási lánc nem fog tovább nőni több ezer új helyszín hozzáadásával. Ehelyett a Starbucks amerikai terjeszkedésének kulcsa lehet, hogy a vásárlók magasabb színvonalú kiszolgálásért és termékekért többet is fizessenek és ezzel akár egy új társadalmi réteget is megszerezhet magának a vállalat, akik eddig nem a Starbucksban vásároltak.

A Starbucks Seattle-ben hozott létre egy úgynevezett Roastery-t, ami egyfajta kávé élményparkot kínál a látogatóknak és ami egy tesztlaboratóriumként is szolgál a cég számára. Az eredeti Roastery magasabb színvonalú, több barista-vezetésű kávézási élményt kínál a látogatók számára, és ez lehet a prémium szolgáltatás modellje. A tervek szerint 20-30 ilyen hely nyílhat a világon az elkövetkező években. Kezdetben New Yorkban 2018-ban és Chicagóban 2019-ben.

Amellett, hogy a Starbucks lehetőséget nyújt a prémium márkájának növekedésére, a cégnek óriási potenciálja mutatkozik Kínában is. Augusztusban a vállalat kijelentette, hogy 1,3 milliárd dollárt fog költeni a cég saját Kelet-kínai vállalatának felére. Ez biztosítja a Starbucks teljes ellenőrzését három kínai tartomány 1300 üzletében. Ezen felül a vállalat 2021-re 5000 boltot tervez megnyitni Kínában. Az USA-beli terjeszkedés tehát véget ért, de Ázsia még számos lehetőséget nyújt erre, hazai fronton pedig érkezik a luxuskávé és a kávé élménypark!

 Új utakat keres a Starbucks

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Tőzsdei kereskedési rendszerek

A technológia fejlődése lehetővé tette, hogy mindenki maga intézze tőzsdei ügyleteit számítógépéről vagy akár telefonjáról online. 

2018.08.14.

Mi egy részvény kibocsátási értéke?

Amennyiben sikeres kereskedőkké szeretnénk válni, úgy mindent tudnunk kell a piacról. Sokan gondolják úgy, hogy ők mindent tudnak a részvényekről, azonban ennek sokszor bebizonyosodik az ellentéte. Mi azonban leírtuk, hogy pontosan mit is kell tudni magáról a részvényről.

2018.07.27.

Részvény eladásából származó jövedelem adózása

A profitmaximalizálás elhanyagolhatatlan eszközei a TBSZ és a NYESZ. Tudjon meg többet arról, hogyan fizethet kevesebb vagy akár 0 Ft adót tőzsdei ügyletein elért profitja után. 

2018.07.23.

A dollár árfolyam várható alakulása 2018-an

Az elmúlt egy évben az euró és a dollár harcától volt hangos a devizapiac. 2018 második felében jön a következő menet, de már egy erősödő hozamkörnyezet mellett. Mi várható 2019-ig a dollár, az euró és a forint árfolyamában, és hogyan tudunk akár részvények vásárlásával is előnyt kovácsolni egy gyengülő hazai fizetőeszközből?

2018.07.16.