Stabil növekedés az American Expressnél!


2017.10.20.

Az American Express az elmúlt két évet egy új stratégia alkalmazásával töltötte, miután befejezte együttműködését a Costco Wholesale Corporation-nel, amely a forgalomban lévő American Express kártyák 10%-át tette ki.


Az American Express az elmúlt két évet egy új stratégia alkalmazásával töltötte, miután befejezte együttműködését a Costco Wholesale Corporation-nel, amely a forgalomban lévő American Express kártyák 10%-át tette ki. A hitelkártya-társaság harmadik negyedéves eredményének szerdán megjelent adatai viszont bizakodásra adnak okot.

Az American Express legerősebb szegmense a nemzetközi fogyasztói és hálózati szolgáltatások, melyek keretében hitelkártyákat bocsátanak ki a nem az Egyesült Államokban lakó ügyfelek számára. A vállalat nettó bevétele ezen a területen 85%-kal emelkedett. Ezt a szegmens bevételének 7%-os emelkedésével és a kiadások 2%-os csökkenésével érte el.

Kiemelkedő számokat tudott még produkálni a vállalat az amerikai fogyasztói és szolgáltatási szektorban is, amely az Egyesült Államokban élő ügyfelek számára biztosítja a bankkártyát. Ez az American Express legnagyobb operációs egysége, melynek eredménye 18%-kal nőtt éves alapon.

Jól teljesítettek az cég globális kereskedelmi szolgáltatásai is, amelyek nem csak vállalati és kisvállalati kártyákat bocsátanak ki, de fizetési és költségkezelési szolgáltatásokat is nyújtanak vállalatok számára a világ minden részén. A negyedév során a nettó jövedelem 14%-kal nőtt az előző évi adatokhoz képest.

A cég globális kereskedelmi szolgáltatásai sem teljesítettek rosszul, bár itt akkora növekedést nem láthatunk. Ezek a szolgáltatások egy globális fizetési hálózatot működtetnek, amely feldolgozza és rendezi a hitelkártya tranzakciókat. A nettó árbevétel 3%-al nőtt az előző év harmadik negyedévéhez képest.

A vállalat részvényárfolyama enyhe mínusszal reagált a jelentésre a rendes kereskedési szakasz végére, 0,2%-al került lejjebb. Év eleje óta 24%-os pluszt ért el a papír.

Stabil növekedés az American Expressnél!

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Melyik állampapírt érdemes választani?

 

Az állampapír az egyik legkockázatmentesebb befektetési forma a piacon. Itt az állam áll az ügyletek mögött, így amíg az nem megy csődbe, ami nem szokott túl gyakran bekövetkezni, addig a pénzünk biztonságban van. Igaz a kevesebb kockázatért le kell mondanunk a magasabb hozamról.

2019.11.17.

Nyugdíj előtakarékossági számla adókedvezménye

Minden évben visszaigényelheti személyi jövedelemadójának 20 százalékát, az azonos évi befizetéseit előtakarékossági támogatásként személyi jövedelemadójának 20 százalékát, de ennek a maximális határa 100.000 forint, tehát ennél többet nem igényelhet.

2019.10.24.

Tartós befektetési számla adózása

Amennyiben szeretnénk a tőzsdén megkeresett nyereségünk után minél kevesebb adót fizetni, úgy a legajánlottabb egy TBSZ vagy NYESZ számla nyitása. A NYESZ számla azonban akkor éri meg a legjobban, ha az arra beutalt és azon megkeresett összeget, csak 10 év után vesszük ki. Ezért is lehet a befektetők számára jóval hasznosabb a TBSZ nyitása. 

2019.08.15.

Részvény elméleti árfolyam számítás

Mikor részvényt veszünk, azt annak a reményében tesszük, hogy a papír később többet fog érni. Ez eddig egy egyszerű feladat. Ami ezt nehezíti, az az, hogy miből állapítjuk meg a jövőbeni árfolyamot.

2019.06.06.