Nem jött korrekció a Disney-nél és az Alibabánál


2019.02.22.

Az Alibaba és a Disney árfolyamában is valószínűsíthető volt némi korrekció az előző héten, ám a piac nem így vélekedett, és a vártnál hamarabb folytatódott az emelkedő tendencia. A Starbucks mindeközben stagnál a historikus maximumon, ám ott is jó esély van a további csúcsdöntésre.


Alibaba

Az grafikon az előző héten a vártnál kisebb mértékben korrigált a korábbi szűk kétheti emelkedést követően, és ezt a lassabb ütemű esést a középső Bollinger-szalag sikeresen állította meg (ezzel fontos ellenállássá vált), így az utóbbi pár napban az árfolyam felfelé vette az irányt. A CCI(14) indikátor még mindig nem lépte át a 100-as határt sem, így úgy tűnik, hogy van területe a további emelkedésnek. A következő akadály a korábbi lokális maximumok és minimumok alapján a 71.00-72.00 dolláros szint. 

Disney

Itt is várható volt korrekció, ami azonban egy nagyon intenzív ötnapi bikatrendnek köszönhetően elmaradt, így ezzel az árfolyam ki is tört felfelé a hosszabb ideje formálódó háromszögből, ami önmagában egy viszonylag erős bikajel. A várható emelkedést támasztja alá az RSI(14) és a CCI(14) indikátorok korábbi mozgásokhoz hasonló viselkedése is (szeptember közepe). Óvatosságra int, hogy a felső Bollinger-szalagot már többször érintette a grafikon, de ez valószínűleg csak az emelkedés ütemét fogja lassítani. Az első várható akadály a 117.00-118.00 dolláros szinten érkezhet.

Starbucks

Az előző heti historikus csúcs után kissé visszaesett az árfolyam, de az utóbbi egy-két napban megint magára találni látszik. Erős jelzése a bikatrendnek, hogy már közel egy hónapja a Bollinger-szalagok felső tartományában tartózkodik a grafikon. Az RSI(14) indikátor még nem lépett be a kritikus 70.00 feletti túlvett tartományba, ami még további területet nyithat az emelkedésnek. Figyelmeztető, hogy a MACD indikátor két mozgóátlaga a tegnapi napon metszette egymást, de korábbi példák alapján nem várható, hogy ennek azonnali hatása lesz az árfolyamra.

Elemző: Bohner Adrián

Nem jött korrekció a Disney-nél és az Alibabánál

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Melyik állampapírt érdemes választani?

 

Az állampapír az egyik legkockázatmentesebb befektetési forma a piacon. Itt az állam áll az ügyletek mögött, így amíg az nem megy csődbe, ami nem szokott túl gyakran bekövetkezni, addig a pénzünk biztonságban van. Igaz a kevesebb kockázatért le kell mondanunk a magasabb hozamról.

2019.11.17.

Nyugdíj előtakarékossági számla adókedvezménye

Minden évben visszaigényelheti személyi jövedelemadójának 20 százalékát, az azonos évi befizetéseit előtakarékossági támogatásként személyi jövedelemadójának 20 százalékát, de ennek a maximális határa 100.000 forint, tehát ennél többet nem igényelhet.

2019.10.24.

Tartós befektetési számla adózása

Amennyiben szeretnénk a tőzsdén megkeresett nyereségünk után minél kevesebb adót fizetni, úgy a legajánlottabb egy TBSZ vagy NYESZ számla nyitása. A NYESZ számla azonban akkor éri meg a legjobban, ha az arra beutalt és azon megkeresett összeget, csak 10 év után vesszük ki. Ezért is lehet a befektetők számára jóval hasznosabb a TBSZ nyitása. 

2019.08.15.

Részvény elméleti árfolyam számítás

Mikor részvényt veszünk, azt annak a reményében tesszük, hogy a papír később többet fog érni. Ez eddig egy egyszerű feladat. Ami ezt nehezíti, az az, hogy miből állapítjuk meg a jövőbeni árfolyamot.

2019.06.06.