Mozgalmas napok előtt a Nike, Netflix és Wells Fargo


2019.02.28.

A Nike részvények ára meredeken emelkedik, a Netflix is új lokális csúcson, a Wells Fargo pedig talán éppen egy nagyobb emelkedés előtt. Lássuk közelebbről, hogy a következő napokban mi várható.


Wells Fargo

Az árfolyam december eleje óta épít egy kissé torz és elnyújtott W-alakzatot, aminek a nehezen induló negyedik fő szakaszánál tart a grafikon. A dupla aljat a Bollinger-szalagok is megerősítik (második alj érinti az alsó szalagot), így pedig valószínűsíthető a további emelkedés. A következő néhány nap kulcskérdése lesz, hogy a W-alakzat lokális csúcsát (50.50 dollár) képes-e áttörni az árfolyam. Ha igen, akkor a további emelkedés akár intenzívebb is lehet, a következő ellenállás 54.00-54.50 dolláron várható.

Nike

December vége óta tart az bika rally, ami csúcsra repítette az árfolyamot, és aminek a folytatására még mindig nagy az esély. Szűk két hete láthattunk egy visszaesést a lokális csúcs után, de az csak időleges korrekciónak bizonyult, és jelenleg ismét rekordáron vehető a részvény. Az RSI(14) indikátor a 70-es határon tartózkodik több napja, ami korábbi példa alapján egy kisebb korrekciót sejtet a következő pár napban.  Az árfolyam várhatóan a középső Bollinger-szalagig fog visszahúzódni (84.50-85.00 dolláros szint).

Netflix

Az utóbbi pár napban egy pár hónapos lokális csúcsot épített ki az árfolyam, ami után valószínűsíthető némi visszaesés. Az RSI(14) indikátor a stabilan a 60-63-as sávban mozog, és a CCI(14) is 100 alatt tartózkodik, ez pedig nem akadályozza a további emelkedést. A fő kérdés az, hogy következő néhány napban a 355-356-os sáv (korábbi lokális csúcs és a középső Bollinger-szalag együttes ellenállása) megtámasztja-e az árfolyamot, mert amennyiben igen, számíthatunk a folytatódó növekvő tendenciára akár a 380-390 dolláros szintig is.

Elemző: Bohner Adrián

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra,  illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni.  A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.
Az  elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

Mozgalmas napok előtt a Nike, Netflix és Wells Fargo

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Részvény elméleti árfolyam számítás

Mikor részvényt veszünk, azt annak a reményében tesszük, hogy a papír később többet fog érni. Ez eddig egy egyszerű feladat. Ami ezt nehezíti, az az, hogy miből állapítjuk meg a jövőbeni árfolyamot.

2019.06.06.

Automatizált tőzsdei kereskedés

Hihetetlen ütemben fejlődnek az algoritmikus kereskedési rendszerek világszerte. Mára szinte nincs olyan kereskedő aki ne hallott volna a piacokon kereskedő gépekről, vagy ne találkozott volna eggyel.

2019.05.31.

Amerikai részvények vásárlása

Az amerikai és a magyar részvények vásárlása a legtöbb szempontból azonos. Azonban vannak különbségek is, melyeket jó lehet tudni, ha amerikai részvényeket szeretnénk venni. Ezeket gyűjtöttük össze.

2019.03.07.

Bizonytalan emelkedés

Az Amazon árfolyama már jó ideje oldalaz egy hatvan dolláros sávban, a Tesla éppen kitört a régebb óta épülő háromszögből, a McDonald’s részvények ára pedig a vártnál lassabban töltik ki a W-alakzatot.

2019.03.01.