Lokális maximumok: hogyan tovább?


2019.02.07.

Ma ismét három amerikai részvényt vizsgálunk meg közelebbről, amelyek mindegyike hónapos csúcsokat ostromol. Mi következik? További szárnyalás vagy korrekció?


Alibaba

November közepén lépett ki egy hosszan formálódó csatornából az árfolyam, amit azóta kétszer is letesztelt kívülről, de elég erős támasznak bizonyult a felső trendvonal, hogy elindulhasson egy bikatrend. Jelenleg a felső Bollinger-szalag környékén áll a grafikon, ami a korábbi példákat megfigyelve nagy valószínűséggel némi korrekciót fog maga után vonzani, amely feltételezést az is megerősíti, hogy az RSI(14) indikátor historikus maximumon áll, amit a legutóbbi hasonló esetben erős szakadás követett. A korrekció a 63.50 dolláros támaszig vetheti vissza az árfolyamot.

Disney

Az árfolyam előző nap egy extrém erős medve gyertyával zárt, amely valószínűleg a következő pár napban meghatározza az árfolyam fő mozgásirányát. A fő kérdés, hogy a medveuralom pillanatnyi lesz-e, vagy akár heti-kétheti viszonylatban is meghatározza-e a részvény árának változását. Az RSI(14) a középvonalon áll, ahogy a MACD differenciája is gyakorlatilag zérus. Ebben a döntésképtelen állapotban sokat jelenthet, ha a 108.50-es ellenállás elesik: ekkor hosszabb medvetrendre is számíthatunk, ellenkező esetben csak korrigált az árfolyam a cirka 15 dolláros emelkedés után.

Starbucks

Egy nagyon elnyújtott éket formál meg az árfolyam 2018 júliusa óta, amely következő napokban már egyre inkább meghatározhatja egy-egy gyertya irányát és nagyságát. A 69 dollárnál lévő ellenállásnál tartózkodik jelenleg az árfolyam, így várható az ék alsó trendvonala felé a visszaverődés. Az RSI(14) értéke magasnak mondható (bár még nem túlvett), a CCI(14) egyértelmű ereszkedésével együtt pedig alátámasztják a visszaverődés forgatókönyvét. Ha a következő pár napban a Parabolic SAR indikátor is eladási jelzésbe fordul, akkor lehet számítani a 63-64 dolláros sávba történő visszaesésre.

Elemző: Bohner Adrián

Tájékoztatás

Ezen dokumentum sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására.
Továbbá nem minősül sem maga a dokumentum, sem annak bármely tartalma szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, illetve ajánlati felhívásnak.
A Random Capital Zrt. semmilyen tekintetben nem vállal felelősséget a dokumentumnak, vagy annak, egyes részleteinek a fenti célokból történő felhasználásából, illetve azzal összefüggésben bármely más módon keletkező esetleges károkért.
A Random Capital Zrt. nem tudja garantálni a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis ezen tények, adatok különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a feladatkörei közé, továbbá a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek szubjektív megítélésén alapulhatnak ezen dokumentumban található tényállítások.
A dokumentumban deklarált tájékoztatások kapcsán nem kerültek figyelembevételre az egyes, dokumentumhoz hozzáférő befektetők pénzügyi ismeretei, egyedi befektetési céljai, kockázatvállaló képessége, vagy - amennyiben a hírlevél címzettje a Random Capital Zrt. ügyfele vagy korábbi ügyfele - az általa kitöltött ún. alkalmassági, ill. megfelelési teszt eredménye.
A tárgy szerinti dokumentumban található tájékoztatásoknak nem célja döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, és maga a döntéshozatal, mindez értendő – de nem kizárólagosan- a befektetési döntésekre és kockázatkezelésre.
A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
Hangsúlyozandó hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját – befektetési - céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.
A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése, pontos ismereteinek elsajátítása.
A pénzügyi eszközökre vonatkozó ügyletek során feltétlenül szükségeltetik figyelembe venni a tranzakciók adóvonzatát, illetve a vonatkozó adózási kérdéseket. Az adózási kérdésekkel kapcsolatban a közölt információk kizárólag tájékoztatási célúak, és nem tekinthetők a vonatkozó jogszabályok hivatalos értelmezésének, továbbá adótanácsadásnak sem minősülnek.
Random Capital Zrt. nem vállal felelősséget a jogszabályi változásokból eredő jogkövetkezményekért, továbbá az adózással kapcsolatos vonatkozó jogszabályi rendelkezések dokumentumban szereplőtől eltérő értelmezéséből adódó esetleges következményekért sem. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az adójogszabályok értelmezése és azok alkalmazása kizárólag az adózó felelőssége, ugyanis a tényleges, pontos adókötelezettség mértékére számos egyedi tényező lehet hatással, ezért ezt minden esetben egyedi vizsgálatnak, felmérésnek kell megelőznie.

Lokális maximumok: hogyan tovább?

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Tartós befektetési számla adózása

Amennyiben szeretnénk a tőzsdén megkeresett nyereségünk után minél kevesebb adót fizetni, úgy a legajánlottabb egy TBSZ vagy NYESZ számla nyitása. A NYESZ számla azonban akkor éri meg a legjobban, ha az arra beutalt és azon megkeresett összeget, csak 10 év után vesszük ki. Ezért is lehet a befektetők számára jóval hasznosabb a TBSZ nyitása. 

2019.08.15.

Részvény elméleti árfolyam számítás

Mikor részvényt veszünk, azt annak a reményében tesszük, hogy a papír később többet fog érni. Ez eddig egy egyszerű feladat. Ami ezt nehezíti, az az, hogy miből állapítjuk meg a jövőbeni árfolyamot.

2019.06.06.

Automatizált tőzsdei kereskedés

Hihetetlen ütemben fejlődnek az algoritmikus kereskedési rendszerek világszerte. Mára szinte nincs olyan kereskedő aki ne hallott volna a piacokon kereskedő gépekről, vagy ne találkozott volna eggyel.

2019.05.31.

Amerikai részvények vásárlása

Az amerikai és a magyar részvények vásárlása a legtöbb szempontból azonos. Azonban vannak különbségek is, melyeket jó lehet tudni, ha amerikai részvényeket szeretnénk venni. Ezeket gyűjtöttük össze.

2019.03.07.