Hír nélkül emelkedett a TripAdvisor


2017.11.23.


Kedden és szerdán is lendületes növekedésbe kezdett a TripAdvisor részvényeinek árfolyama a tőzsdén. Két nap alatt több mint 12%-os pluszt könyvelt el a papír és ez a menetelés a mai és holnapi napon akár tovább folytatódhat.

A részvény ára a 2014-es 110 dolláros ár óta nem tud magára találni, és mint láthatjuk azóta majd negyedére csökkent a papír ára. Még ezt a kétnapos ugrást követően is csak 34 dolláron kereskedhetünk a részvénnyel. A bevételnövekedés drasztikus lassulása és az elmaradt nyereség miatt a befektetők nem bíznak annyira a régebben még közkedvelt részvényben.

Még a hónap elején elég nagyot esett lefele a részvény értéke, miután a vállalat kiadta a harmadik negyedéves jelentését. A bevételek mindössze 4,3%-kal nőttek az előző évhez képest, mely alulmúlta az elemzők becsléseit. A vállalatnak csökkent a szállodai bevétele, amely jelentősen csökkentette a cég eredményeit.

Mivel az elmúlt napokban semmi hír nem támasztotta alá ezt az emelkedést, arra következtethetünk, hogy a befektetők szerint a papír a vállalat teljesítményéhez képest túl alacsonyan van árazva.

A TripAdvisornak lehető leggyorsabban meg kell változtatnia szállodai stratégiáját. Ernst Teunissen pénzügyi igazgató azt nyilatkozta a társaság bevételeinek sajtóközleményében, hogy "a távoli szállodai növekedés megújítása a vártnál nehezebb volt". A nem szállodai növekedés erőteljes volt, de a szállodaipar továbbra is a vállalat magja.

Ha a TripAdvisor hamarosan nem újítja meg az alapvető(szállodai) üzleti tevékenységének stratégiáját, akkor a vállalat részvényárfolyamának csökkenő trendje kitarthat a folytatásban is.

Hír nélkül emelkedett a TripAdvisor

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Melyik állampapírt érdemes választani?

 

Az állampapír az egyik legkockázatmentesebb befektetési forma a piacon. Itt az állam áll az ügyletek mögött, így amíg az nem megy csődbe, ami nem szokott túl gyakran bekövetkezni, addig a pénzünk biztonságban van. Igaz a kevesebb kockázatért le kell mondanunk a magasabb hozamról.

2019.11.17.

Nyugdíj előtakarékossági számla adókedvezménye

Minden évben visszaigényelheti személyi jövedelemadójának 20 százalékát, az azonos évi befizetéseit előtakarékossági támogatásként személyi jövedelemadójának 20 százalékát, de ennek a maximális határa 100.000 forint, tehát ennél többet nem igényelhet.

2019.10.24.

Tartós befektetési számla adózása

Amennyiben szeretnénk a tőzsdén megkeresett nyereségünk után minél kevesebb adót fizetni, úgy a legajánlottabb egy TBSZ vagy NYESZ számla nyitása. A NYESZ számla azonban akkor éri meg a legjobban, ha az arra beutalt és azon megkeresett összeget, csak 10 év után vesszük ki. Ezért is lehet a befektetők számára jóval hasznosabb a TBSZ nyitása. 

2019.08.15.

Részvény elméleti árfolyam számítás

Mikor részvényt veszünk, azt annak a reményében tesszük, hogy a papír később többet fog érni. Ez eddig egy egyszerű feladat. Ami ezt nehezíti, az az, hogy miből állapítjuk meg a jövőbeni árfolyamot.

2019.06.06.