Górcső alatt a Tesla, a McDonald’s és az arany


2019.02.20.

Régen látott magasságokban a csillogó nemesfém, amit azonban a Tesláról és a McDonald’s-ról nem mondhatunk el. Előbbi egy háromszögben ingadozik, utóbbi meglepően volatilis napokon van túl, csak a bizonytalanság közös bennük.


XAU/USD

Az utóbbi négy napban intenzív emelkedést produkált az árfolyam, amellyel folytatódott az immáron november közepe óta tartó bikatrend, és ezzel már az egyéves maximumok is elérhető közelségbe kerültek. A tegnapi erős bikagyertya érintette a felső Bollinger-szalagot, így a következő egy-két nap valószínűleg minimális korrekciót hoz az árfolyamban, ezt támasztja alá az RSI(14) indikátor magas értéke (71.50), és korábbi esetekhez hasonlatos viselkedése is. A korrekciót a középső Bollinger-szalag és a korábbi lokális maximumot jelölő egyenes állíthatja meg az 1326-1328 dolláros szinten, amely után folytatódhat az emelkedés.

Tesla

Október közepe óta épül az a kissé szabálytalan háromszög, ami az utóbbi időben egyre erősebben befolyásolja az árfolyam mozgását, hamarosan azonban a grafikon kitörhet ebből a szűkülő alakzatból. Az utóbbi három napban az ár a középső Bollinger-szalag alatt zárt, amely a háromszög betöltését valószínűsíti a hét második felében (ellenállás: 291-292 dollár). A CCI(14) és az RSI(14) indikátorok értékei semleges szinteken állnak, amely arra utal, hogy még nincs annyi bika vagy medveerő a részvény piacán, hogy az árfolyam hosszabb távú jövőjét befolyásolja.

McDonald's

Az utóbbi négy munkanap történései jelentősen befolyásolták a jelenlegi grafikonképet, így a várható jövőbeli mozgásokat is. Tegnap a grafikon egy erős medvegyertyával zárt a középső Bollinger-szalag és az EMA(50) mozgóátlag szintjén, amely korábbi példa alapján elég erős ellenállás lehet a várható lefelé tartó korrekciónak. A további emelkedés mellett szól a középvonalat éppen átlépő RSI(14) és az éppen vételi fázis alatt tartózkodó CCI(14) is. A következő ellenállás a korábbi lokális maximum szintje lehet (187-189 dollár).

Elemző: Bohner Adrián

Tájékoztatás

A fenti cikk sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására vonatkozó befektetési tanácsadásnak, illetve szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak. A cikknek nem célja befektetési döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, illetve a befektetési döntéshozatal.

A publikációban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek, amelyektől a jövőben ténylegesen bekövetkező események lényeges mértékben eltérhetnek. A múltbeli teljesítményből nem lehetséges a jövőbeni hozamra,  illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni.  A dokumentumban szereplő adatok és információk felhasználása az Ön felelősségére történik, a Random Capital Zrt. azok felhasználásából keletkező esetleges károkért nem vállal felelősséget.

A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

A Random Capital Zrt. nem garantálja a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis a dokumentumban található előrejelzések a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek – tudományos módszerek alapján kialakított - személyes megítélésén alapulnak, továbbá a cikk alapjául szolgáló adatok, információk különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a Random Capital Zrt. feladatkörei közé.

A cikkben szereplő pénzügyi eszközök nem feltétlenül felelnek meg egyes befektetők befektetési céljainak, pénzügyi lehetőségeinek, illetve kockázattűrő-képességének. A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése. Hangsúlyozandó, hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját befektetési céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.
Az  elemzéseket készítő szakemberek díjazása semmilyen formában, sem közvetlenül, sem közvetetten nem függ az elemzésben szereplő előrejelzéstől, állásponttól. A fenti publikáció nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

Górcső alatt a Tesla, a McDonald’s és az arany

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Tartós befektetési számla adózása

Amennyiben szeretnénk a tőzsdén megkeresett nyereségünk után minél kevesebb adót fizetni, úgy a legajánlottabb egy TBSZ vagy NYESZ számla nyitása. A NYESZ számla azonban akkor éri meg a legjobban, ha az arra beutalt és azon megkeresett összeget, csak 10 év után vesszük ki. Ezért is lehet a befektetők számára jóval hasznosabb a TBSZ nyitása. 

2019.08.15.

Részvény elméleti árfolyam számítás

Mikor részvényt veszünk, azt annak a reményében tesszük, hogy a papír később többet fog érni. Ez eddig egy egyszerű feladat. Ami ezt nehezíti, az az, hogy miből állapítjuk meg a jövőbeni árfolyamot.

2019.06.06.

Automatizált tőzsdei kereskedés

Hihetetlen ütemben fejlődnek az algoritmikus kereskedési rendszerek világszerte. Mára szinte nincs olyan kereskedő aki ne hallott volna a piacokon kereskedő gépekről, vagy ne találkozott volna eggyel.

2019.05.31.

Amerikai részvények vásárlása

Az amerikai és a magyar részvények vásárlása a legtöbb szempontból azonos. Azonban vannak különbségek is, melyeket jó lehet tudni, ha amerikai részvényeket szeretnénk venni. Ezeket gyűjtöttük össze.

2019.03.07.