Górcső alatt a Facebook, Google és a Morgan Stanley


2019.02.05.

Több hónapja nem látott szintekre emelkedett a FAANG részvények közül a Facebook és a Google árfolyama, de innen elválhatnak útjaik. A Morgan Stanley árfolyama egy beszűküléssel keresi az irányt.


Morgan Stanley

Az árfolyam egy szeptember közepe óta formálódó háromszöget zárhat le a következő napokban, amiből – a körülbelül egy hónapos bikatrendet figyelembe véve – valószínűbb, hogy felfelé fog kitörni. Ha az ár áttöri a jelenlegi 42-44 dolláros szintet, akkor azzal nemcsak a háromszöget zárja le, hanem átlépi a középső Bollinger-szalagot is, ami még erősebb lökést adhat a bikatrendnek. Ezt támasztja alá, hogy a korábbi helyzeteket elemezve a CCI(14) indikátor zérus szintjének áttörése sokszor kulcskérdés volt, így ha következő néhány nap folyamán a CCI(14) pozitívba fordul, zöld utat kaphat a bika.

Facebook

Az árfolyam egy hosszú (5 hónapig épülő) csatornából lépett ki felfelé, amivel megtört a hosszan tartó medvetrend, és most már az árfolyam utoljára szeptemberben látott szinteket ostromol, a három napja történt jelentős szakadás azonban óvatosságra int a közeljövőben. A korábbi hasonló mértékű szakadás jó kiinduló pont lehet az árfolyam viselkedését vizsgálva. Az RSI(14) és a MACD indikátor 12-es mozgóátlaga is historikus maximumon áll, így több jel is mutat egy kisebb korrekcióra a következő 5-6 napban, legalább a középső Bollinger-szalagig (154-156 dolláros szint).

Google

Egy augusztus vége óta formálódó éket zárt le az árfolyam január közepén, amiből felfelé tört ki. Az ék trendvonalának felső tartományát még a kitörés után több napig tesztelte az árfolyam, de az elég erős támasznak bizonyult, így ez lendületet adhat a bikának a következő ellenállásig (1170-1175 dollár). A következő két-három napban azonban óvatosságra int, hogy a felső Bollinger-szalagot átlépte az árfolyam, ez a historikus példából (október eleje) kiindulva valószínűleg egy kisebb korrekciót jelent a 1100-1105-ös szintekig (középső Bollinger-szalag).

Elemző: Bohner Adrián

Tájékoztatás

Ezen dokumentum sem önállóan, sem egyes részleteiben nem tekinthető ajánlanak, vagy ajánlati felhívásnak pénzügyi eszköz megvásárlására, jegyzésére, eladására, kölcsönzésére, vagy tartására.
Továbbá nem minősül sem maga a dokumentum, sem annak bármely tartalma szerződéskötésre, vagy kötelezettségvállalásra történő rábírásnak, illetve ajánlati felhívásnak.
A Random Capital Zrt. semmilyen tekintetben nem vállal felelősséget a dokumentumnak, vagy annak, egyes részleteinek a fenti célokból történő felhasználásából, illetve azzal összefüggésben bármely más módon keletkező esetleges károkért.
A Random Capital Zrt. nem tudja garantálni a dokumentumban található információk pontosságát, hitelességét és teljességét, ugyanis ezen tények, adatok különböző forrásból származnak, s azok frissítése nem tartozik a feladatkörei közé, továbbá a dokumentum elkészítésében közreműködő személyek szubjektív megítélésén alapulhatnak ezen dokumentumban található tényállítások.
A dokumentumban deklarált tájékoztatások kapcsán nem kerültek figyelembevételre az egyes, dokumentumhoz hozzáférő befektetők pénzügyi ismeretei, egyedi befektetési céljai, kockázatvállaló képessége, vagy - amennyiben a hírlevél címzettje a Random Capital Zrt. ügyfele vagy korábbi ügyfele - az általa kitöltött ún. alkalmassági, ill. megfelelési teszt eredménye.
A tárgy szerinti dokumentumban található tájékoztatásoknak nem célja döntéshozatali szándék megalapozása, kialakítása, és maga a döntéshozatal, mindez értendő – de nem kizárólagosan- a befektetési döntésekre és kockázatkezelésre.
A dokumentumban megjelenő vélemények előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
Hangsúlyozandó hogy mielőtt bármilyen befektetési instrumentumban pozíciót vállal, feltétlenül győződjön meg, hogy megértette-e a piac működését és kockázatát, s az teljes mértékben megfelel saját – befektetési - céljainak és elvárásainak, kockázatvállaló képességének, ügyleti, ill. pénzügyi eszközökre vonatkozó ismereteinek.
A jelen dokumentumban foglalt tájékoztató információk nem helyettesítik a pénzügyi eszközökhöz kapcsolódó, kibocsátó(k) által kiadott hivatalos tájékoztatókat, kezelési szabályzatokat, hirdetményeket, ill. a befektetési ügyleteket bemutató ismertetőket, ezért a megalapozott befektetési döntés meghozatalához kiemelten fontos ezek áttanulmányozása, értelmezése, pontos ismereteinek elsajátítása.
A pénzügyi eszközökre vonatkozó ügyletek során feltétlenül szükségeltetik figyelembe venni a tranzakciók adóvonzatát, illetve a vonatkozó adózási kérdéseket. Az adózási kérdésekkel kapcsolatban a közölt információk kizárólag tájékoztatási célúak, és nem tekinthetők a vonatkozó jogszabályok hivatalos értelmezésének, továbbá adótanácsadásnak sem minősülnek.
Random Capital Zrt. nem vállal felelősséget a jogszabályi változásokból eredő jogkövetkezményekért, továbbá az adózással kapcsolatos vonatkozó jogszabályi rendelkezések dokumentumban szereplőtől eltérő értelmezéséből adódó esetleges következményekért sem. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az adójogszabályok értelmezése és azok alkalmazása kizárólag az adózó felelőssége, ugyanis a tényleges, pontos adókötelezettség mértékére számos egyedi tényező lehet hatással, ezért ezt minden esetben egyedi vizsgálatnak, felmérésnek kell megelőznie.

Górcső alatt a Facebook, Google és a Morgan Stanley

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Három meglepetés

Az Alibaba és a Disney részvények is kisebb intenzitással kezdték meg a korrekciót, mint ahogy arra előzetesen számítani lehetett, mindeközben a Starbucks folytatta a stabil emelkedést.

2019.02.15.

Európa: kis kitérő

A múlt hét eleji piaci eufória után kissé visszavettek a tempóból a vezető német részvények, így érdemes közelebbről megvizsgálni, hogy ez a visszaesés mennyire bizonyulhat időszakosnak.

2019.02.14.

Trend indulhat több amerikai blue chipben

A Morgan Stanley, az Amazon és az Apple is más-más úton, de elérkezett egy komolyabb trendindítás lehetőségének kapujába.

2019.02.13.

Mikroszkóp alatt Európa és az arany

Az E.ON, az Adidas, és az arany esetén sem beszélhetünk kialakult trendről, az utóbbi napok gyertyái csak óvatos tapogatózások voltak, azonban mindhárom eszköz esetén már kezd körvonalazódni az irány.

2019.02.12.