Ezért érdemes állampapírba fektetni


2018.10.19.

Ha olyan befektetési formát keres, ahol a kockázat viszonylag kicsi, és előre lehet tudni, hogy a befektetés mekkora hozammal és mennyi időn belül fog megtérülni, akkor a hitelviszonyról szóló értékpapírok jelenthetnek tökéletes megoldást Önnek. Mutatjuk miért.


A kockázatkerülő befektetők számára a hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok jelenthetik a legoptimálisabb befektetési lehetőséget. Ilyen értékpapírok például a vállalati kötvények, melyeket elsősorban intézmények és jelentősebb tőkével rendelkező egyéni befektetők szoktak vásárolni. Biztonságosabb és kevésbé drága alternatívát kínálnak ehhez képest az állampapírok, hiszen ezen ügyletek mögött az állam, tehát a pénzügyi piacok legnagyobb és legbiztonságosabb szereplője áll.

Ezért érdemes állampapírba fektetni
 

További nagy pozitívum, hogy a különböző befektetői igényeknek megfelelően akár rövid, akár hosszú időtartamra is található megfelelő konstrukció, a tőke pedig garantált védelmet élvez. Emellett pedig vannak olyan brókercégek is, amelyek az állampapírjaikat náluk tartó ügyfeleknek különböző plusz előnyöket biztosítanak, a Random Capital Zrt.-nél például a garantált hozam mellett, az állampapírok letétként is használhatók a különböző tőkeáttételes ügyletekben.
A piacon zajló folyamatok is kedvezőek az állampapírok vásárlása szempontjából. Az amerikai alapkamat 2015 vége óta ugyanis emelkedett a kamatemelések következtében, ez pedig világszerte kamatemelésre ösztönzi a jegybankokat. A hozamgörbék emelkedésével pedig a befektetők számára egyre vonzóbbá válnak a 3-4%-ot biztosan fizető kötvények a kockázatosabb részvényekkel szemben. Hazánkban előreláthatóan a jelenlegi alacsony kamatok leghamarabb 2019 nyarán fognak emelkedni, amennyiben az Európai Központi Bank, majd ezt követően az Magyar Nemzeti Bank is elkezd kamatot emelni. Ez remek lehetőség a kötvények vásárlására, hiszen az alapkamat emelése gyors és relatíve nagy hozamnövekedést jelenthet.
Ha Ön is kedvet kapott a biztonságos állampapírok vásárlásához, fontos körültekintően tájékozódni, mielőtt eldönti, hogy mely szolgáltatónál teszi ezt meg. Lakossági befektetőként nem szabad elfeledkezni a különböző költségekről, hiszen ezek hosszútávon számottevő összeggel csökkenthetik az elért hozamot. Ma már számtalan portálon és internetes fórumon lehet hasznos információt találni a befektetéseket kínáló cégekről és az imént említett költségekről, az értékpapír számlavezetési díjak összehasonlításáról például a Random Capital info oldalán olvashat egy átfogó cikket.

Ezért érdemes állampapírba fektetni

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Megtakarítási Formák összehasonlítása

A megtakarítási szándék azzal a lépéssel indul, hogy meghatározzuk célunkat és a megtakarítás időtartamát. Tudnunk kell a megtakarítandó összegek gyakoriságát és nagyságát és talán ami még ennél is fontosabb, hogy a kalkulált ütemtervhez fegyelmezetten tartsuk magunkat!

2019.01.10.

Állampapír értékesítési pontok

Az állampapír az egyik legkockázatmentesebb befektetési forma a piacon. Itt az állam áll az ügyletek mögött, így amíg az nem megy csődbe, ami nem szokott túl gyakran bekövetkezni, addig a pénzünk biztonságban van. Igaz a kevesebb kockázatért le kell mondanunk a magasabb hozamról. 

2019.01.08.

Osztalékot fizető részvények a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsdére bejegyzett vállalatok részvényeit osztalék szempontjából 2 csoportba oszthatjuk. Az osztalékot fizető és az osztalékot nem fizető részvények csoportjára. A 2017-es év során elért eredmények alapján a 2018-ban osztalékot fizető részvények közé 14 darab értékpapír került be. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg nem elkülönített 41 db vállalati részvénynek 34,1%-a fizetett valamekkora osztalékot. Ezek bármelyikét megvásárolhatja a Random Capital rendszerén keresztül. Tájékozódjon termékeinkről.

2018.11.09.

Milyen részvényt érdemes venni?

Miután eldöntöttük, hogy megtakarításunkat részvényekbe fogjuk fektetni, fontos pár dolognak utánanéznünk, hogy a lehető legtöbb profitot realizálhassuk értékpapírszámlánkon.

2018.11.02.