Ezért érdemes állampapírba fektetni


2018.10.19.

Ha olyan befektetési formát keres, ahol a kockázat viszonylag kicsi, és előre lehet tudni, hogy a befektetés mekkora hozammal és mennyi időn belül fog megtérülni, akkor a hitelviszonyról szóló értékpapírok jelenthetnek tökéletes megoldást Önnek. Mutatjuk miért.


A kockázatkerülő befektetők számára a hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok jelenthetik a legoptimálisabb befektetési lehetőséget. Ilyen értékpapírok például a vállalati kötvények, melyeket elsősorban intézmények és jelentősebb tőkével rendelkező egyéni befektetők szoktak vásárolni. Biztonságosabb és kevésbé drága alternatívát kínálnak ehhez képest az állampapírok, hiszen ezen ügyletek mögött az állam, tehát a pénzügyi piacok legnagyobb és legbiztonságosabb szereplője áll.

Ezért érdemes állampapírba fektetni
 

További nagy pozitívum, hogy a különböző befektetői igényeknek megfelelően akár rövid, akár hosszú időtartamra is található megfelelő konstrukció, a tőke pedig garantált védelmet élvez. Emellett pedig vannak olyan brókercégek is, amelyek az állampapírjaikat náluk tartó ügyfeleknek különböző plusz előnyöket biztosítanak, a Random Capital Zrt.-nél például a garantált hozam mellett, az állampapírok letétként is használhatók a különböző tőkeáttételes ügyletekben.
A piacon zajló folyamatok is kedvezőek az állampapírok vásárlása szempontjából. Az amerikai alapkamat 2015 vége óta ugyanis emelkedett a kamatemelések következtében, ez pedig világszerte kamatemelésre ösztönzi a jegybankokat. A hozamgörbék emelkedésével pedig a befektetők számára egyre vonzóbbá válnak a 3-4%-ot biztosan fizető kötvények a kockázatosabb részvényekkel szemben. Hazánkban előreláthatóan a jelenlegi alacsony kamatok leghamarabb 2019 nyarán fognak emelkedni, amennyiben az Európai Központi Bank, majd ezt követően az Magyar Nemzeti Bank is elkezd kamatot emelni. Ez remek lehetőség a kötvények vásárlására, hiszen az alapkamat emelése gyors és relatíve nagy hozamnövekedést jelenthet.
Ha Ön is kedvet kapott a biztonságos állampapírok vásárlásához, fontos körültekintően tájékozódni, mielőtt eldönti, hogy mely szolgáltatónál teszi ezt meg. Lakossági befektetőként nem szabad elfeledkezni a különböző költségekről, hiszen ezek hosszútávon számottevő összeggel csökkenthetik az elért hozamot. Ma már számtalan portálon és internetes fórumon lehet hasznos információt találni a befektetéseket kínáló cégekről és az imént említett költségekről, az értékpapír számlavezetési díjak összehasonlításáról például a Random Capital info oldalán olvashat egy átfogó cikket.

Ezért érdemes állampapírba fektetni

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Részvény elméleti árfolyam számítás

Mikor részvényt veszünk, azt annak a reményében tesszük, hogy a papír később többet fog érni. Ez eddig egy egyszerű feladat. Ami ezt nehezíti, az az, hogy miből állapítjuk meg a jövőbeni árfolyamot.

2019.06.06.

Automatizált tőzsdei kereskedés

Hihetetlen ütemben fejlődnek az algoritmikus kereskedési rendszerek világszerte. Mára szinte nincs olyan kereskedő aki ne hallott volna a piacokon kereskedő gépekről, vagy ne találkozott volna eggyel.

2019.05.31.

Amerikai részvények vásárlása

Az amerikai és a magyar részvények vásárlása a legtöbb szempontból azonos. Azonban vannak különbségek is, melyeket jó lehet tudni, ha amerikai részvényeket szeretnénk venni. Ezeket gyűjtöttük össze.

2019.03.07.

Bizonytalan emelkedés

Az Amazon árfolyama már jó ideje oldalaz egy hatvan dolláros sávban, a Tesla éppen kitört a régebb óta épülő háromszögből, a McDonald’s részvények ára pedig a vártnál lassabban töltik ki a W-alakzatot.

2019.03.01.