Értékpapír számlavezetési díjak összehasonlítása - Random Capital


2018.07.13.

A lakossági befektetők legnagyobb része kiemelten érzékeny az árazásra, ha befektetési szolgáltatásokról van szó. A Random Capital Zrt. a piaci szereplőknek ezt a rétegét szeretné elsősorban kiszolgálni a magas jutalékok, értékpapír számlavezetési díj és rejtett költségek mellőzésével.


Mik az igények?

Ha arra adjuk a fejünket, hogy értékpapírokkal kereskedjünk, első és legfontosabb dolgunk, hogy megtaláljuk az igényeinknek leginkább megfelelő szolgáltatót és értékpapír számlát. Ez azért is fontos, mert amennyiben olyan szolgáltatóhoz megyünk, mely számunkra nem a legkedvezőbb, úgy könnyen ki is fizethetjük jutalék és számlavezetési díj formájában azt az összeget, amely egyébként növelné portfóliónk értékét. A számlavezetési és állományi díjak, rossz esetben különböző rejtett költségek érdemi darabot haraphatnak ki megtakarításainkból. De nem csak ezt kell figyelembe vennünk. Fontos az is, hogy az adott szolgáltatónál milyen értékpapírokkal és milyen feltételek mellett lehet kereskedni. De mielőtt elkezdenénk lehetőségek után nézni, gondoljuk végig, hogy mire is van szükségünk. Prioritásaink személyenként változnak a befektetett tőke nagyságától, kereskedésünk céljától, intenzitásától és a pénzügyi eszközökkel és piacokkal kapcsolatos szaktudásunk mélységétől függően. A jó hír, hogy a magyar piacon már a legtöbb befektető megtalálhatja a számítását .

 

Először tisztáznunk kell magunkban:

- a befektetés célját,

- azt hogy mekkora kockázatot szeretnénk vállalni,

- milyen időtávra fektetnénk be vagyonunk,

- mekkora összeget raknánk fel a számlánkra,

- és hogy magunk akarjuk-e kezelni portfoliónkat, vagy szakértőkre bíznánk azt.

 

Utóbbi azért is fontos, mert amennyiben pénzünket szakemberre szeretnénk bízni, kategorikusan más kritériumoknak kell megfelelnie a szolgáltatónak. Ha ezeket végiggondoltuk és tudjuk, mi az, amit konkrétan keresünk, akkor el lehet kezdeni böngészni a különböző befektetési szolgáltatásokat kínáló cégek között. A témában sok segítséget kaphatunk különböző portálokon és fórumokon.

Értékpapír számlavezetési díjak összehasonlítása - Random Capital

Miben segít a Random?

 A Random Capital Zrt. is a leendő befektetők segítségére siet a témát illetően, honlapunkon számos olyan anyagot talál, ami segíthet a kereskedés megkezdésében:

- oktatás,

- cikkek,

- hírek,

- technikai és fundamentális elemzések,

- Adóoptimalizálás TBSZ és NYESZ számlán

 

Ezen kívül több szolgáltató árait is összevetettük sajátjainkkal. Társaságunknál ingyenes a számlanyitás és a számlavezetés is. A Random Capitalnál a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett összes papírral kereskedhetnek ügyfeleink és sok külföldi részvényt is megtalálhatnak, elsősorban az amerikai és német piacokról. Weboldalunkon bővebb tájékoztatást találhat termékeinkről, illetve a kereskedésben alkalmazható konstrukciókról (pl.: tShort, tLong).

 

Ügyfeleink számára reggeli hírlevelünkben rendszeresen akciókat is hirdetünk. Az ezekben történő rendszeres részvétellel egész évben ingyen férhet hozzá a BÉT által szolgáltatott valós idejű adatokhoz!

Mik az igények?

Jó helyen lesz a pénzem?

Fontos még a biztonság és bizalom kérdése, hiszen senki sem szeretné olyan helyen tárolni vagyonát, melyben nem bízik. A Random Capital a Befektető-védelmi Alap tagja, mely garantálja ügyfeleink tőkéjének biztonságát 30 millió forintos nagyságrendig. A bizalom pedig nem lehet kérdés, mivel társaságunk 10 éve azon fáradozik, hogy Ügyfeleinek minden igényét kielégítse, vezetőink pedig közel 25 éves tapasztalattal a hátuk mögött tesznek meg mindent azért, hogy a Random Capital elnyerje a lakosság bizalmát és diszkontbrókerként is a lehető legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsa.

Értékpapír számlavezetési díjak összehasonlítása - Random Capital

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Melyik állampapírt érdemes választani?

 

Az állampapír az egyik legkockázatmentesebb befektetési forma a piacon. Itt az állam áll az ügyletek mögött, így amíg az nem megy csődbe, ami nem szokott túl gyakran bekövetkezni, addig a pénzünk biztonságban van. Igaz a kevesebb kockázatért le kell mondanunk a magasabb hozamról.

2019.11.17.

Nyugdíj előtakarékossági számla adókedvezménye

Minden évben visszaigényelheti személyi jövedelemadójának 20 százalékát, az azonos évi befizetéseit előtakarékossági támogatásként személyi jövedelemadójának 20 százalékát, de ennek a maximális határa 100.000 forint, tehát ennél többet nem igényelhet.

2019.10.24.

Tartós befektetési számla adózása

Amennyiben szeretnénk a tőzsdén megkeresett nyereségünk után minél kevesebb adót fizetni, úgy a legajánlottabb egy TBSZ vagy NYESZ számla nyitása. A NYESZ számla azonban akkor éri meg a legjobban, ha az arra beutalt és azon megkeresett összeget, csak 10 év után vesszük ki. Ezért is lehet a befektetők számára jóval hasznosabb a TBSZ nyitása. 

2019.08.15.

Részvény elméleti árfolyam számítás

Mikor részvényt veszünk, azt annak a reményében tesszük, hogy a papír később többet fog érni. Ez eddig egy egyszerű feladat. Ami ezt nehezíti, az az, hogy miből állapítjuk meg a jövőbeni árfolyamot.

2019.06.06.