Árakat emelt a Netflix!


2017.11.11.


Árakat emelt a Netflix, ami kevésbé jó hír az aktív előfizetőknek, azonban azt is jelentheti, hogy jövőre akár az 1 milliárd dollárt is elérheti a vállalat többleteszközeinek mértéke. A Netflix akciója már csak azért is jár kockázattal, mert ezzel előfizetői az eddiginél is nagyobb prémiumot fizetnek majd ki az Amazon Prime szolgáltatásához képest. Az árak mérsékelten emelkednek, ami nem feltétlen ijeszti el a meglévő előfizetőket, viszont nagyban hozzájárul a Netflix híresen ambíciózus saját projektjeinek finanszírozásához.
November elejétől a Netflix standard szolgáltatása, melyet 2 felhasználó használhat és HD minőséget nézhet 1 dollárral fog nőni havonta. A Premium szolgáltatás ára 2 dollárral nő, míg a legolcsóbb ára nem fog változni, így az marad 7,99 dollár.
A lépés tetszett a befektetőknek, amit a részvényárak 5,4 %-os növekedése mutatott a csütörtöki kereskedésben, így 194 dolláron zárt a papír. Ezzel már éves szinten 57%-ot nőtt a részvények ára, a Netflix piaci kapitalizációja pedig elérte az 84 milliárd dollárt.
A vállalat azt még nem közölte, hogy Amerikán kívül is érvényes lesz-e az emelés. A jelenlegi 104 millió felhasználó több mint fele nem az amerikai kontinensen él, és nekik is köszönhető, hogy az elmúlt időben ekkorát növekedett a vállalat. De mivel az eddigi árváltozásokat is fokozatosan vezették be a többi kontinensen, így minden bizonnyal jelen esetben is ez fog történni.

Árakat emelt a Netflix!

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Melyik állampapírt érdemes választani?

 

Az állampapír az egyik legkockázatmentesebb befektetési forma a piacon. Itt az állam áll az ügyletek mögött, így amíg az nem megy csődbe, ami nem szokott túl gyakran bekövetkezni, addig a pénzünk biztonságban van. Igaz a kevesebb kockázatért le kell mondanunk a magasabb hozamról.

2019.11.17.

Nyugdíj előtakarékossági számla adókedvezménye

Minden évben visszaigényelheti személyi jövedelemadójának 20 százalékát, az azonos évi befizetéseit előtakarékossági támogatásként személyi jövedelemadójának 20 százalékát, de ennek a maximális határa 100.000 forint, tehát ennél többet nem igényelhet.

2019.10.24.

Tartós befektetési számla adózása

Amennyiben szeretnénk a tőzsdén megkeresett nyereségünk után minél kevesebb adót fizetni, úgy a legajánlottabb egy TBSZ vagy NYESZ számla nyitása. A NYESZ számla azonban akkor éri meg a legjobban, ha az arra beutalt és azon megkeresett összeget, csak 10 év után vesszük ki. Ezért is lehet a befektetők számára jóval hasznosabb a TBSZ nyitása. 

2019.08.15.

Részvény elméleti árfolyam számítás

Mikor részvényt veszünk, azt annak a reményében tesszük, hogy a papír később többet fog érni. Ez eddig egy egyszerű feladat. Ami ezt nehezíti, az az, hogy miből állapítjuk meg a jövőbeni árfolyamot.

2019.06.06.