A Forddal szállhat versenybe a Mercedes az USA-ban


2017.11.22.


A Mercedes-Benz amerikai ága a luxusautók és SUV-k körében a legismertebb, a vállat közelmúltban megjelent hirdetési stratégiája mégis azt mutatja, hogy megpróbálhat versenyezni a Ford és a General Motors társaságokkal, hogy megragadja az amerikai kékgallérosok piacát.A kisteherautóknak és SUV-knak nagy piaca van az Egyesült Államokban, egyedül Kínában van nagyobb kereslet az ilyen típusú járművekre. Szeptemberig közel 13 millió könnyűjárművet értékesítettek az évben, amelyből 8 millió teherautó, SUV és kisteherautó volt. Természetesen ezek közül nem mind munkaeszköz. Azonban több mint 2 millió pick-upot és több mint 300.000 kereskedelmi teherautót adtak el idén. Az utóbbi években a munkaautók értékesítése jelentősen megemelkedett, 2016-ban közel 10%-al nőtt, ebben az évben pedig várhatóan 400 ezerrel fog emelkedni. Ezzel szemben a gépjármű értékesítés 2017-ben 10,5%-kal esett vissza. Ez a tendencia a Mercedes-Benzet sem érintette jól, de mindezt nem kell túlgondolni, hiszen az autó eladások ciklikus jellegűek és a gazdaság továbbra is növekszik.

A növekvő gazdasággal pedig az üzleti kiadások növekedése jár együtt. A Mercedes-Benz kereskedelmi és munkagépeket, a Sprintert és a Metrist kínálja a munkásosztály felé. Ez egy kicsi szegmens – az elmúlt évben kb. 34 ezer eladott darabot jelentett – a Mercedes-Benz USA 2016-os értékesítésének mindössze 10%-át tette ki.
Nagy tere lehet még a növekedésnek az említett szegmensben a Mercedes számára, melynek kulcsa a piaci részesedés szerzése, elsősorban a Fordtól, mely jelenleg 52%-át birtokolja a kereskedelmi könnyűjárművek piacának Amerikában.

A Forddal szállhat versenybe a Mercedes az USA-ban

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Tőzsdei kereskedési rendszerek

A technológia fejlődése lehetővé tette, hogy mindenki maga intézze tőzsdei ügyleteit számítógépéről vagy akár telefonjáról online. 

2018.08.14.

Mi egy részvény kibocsátási értéke?

Amennyiben sikeres kereskedőkké szeretnénk válni, úgy mindent tudnunk kell a piacról. Sokan gondolják úgy, hogy ők mindent tudnak a részvényekről, azonban ennek sokszor bebizonyosodik az ellentéte. Mi azonban leírtuk, hogy pontosan mit is kell tudni magáról a részvényről.

2018.07.27.

Részvény eladásából származó jövedelem adózása

A profitmaximalizálás elhanyagolhatatlan eszközei a TBSZ és a NYESZ. Tudjon meg többet arról, hogyan fizethet kevesebb vagy akár 0 Ft adót tőzsdei ügyletein elért profitja után. 

2018.07.23.

A dollár árfolyam várható alakulása 2018-an

Az elmúlt egy évben az euró és a dollár harcától volt hangos a devizapiac. 2018 második felében jön a következő menet, de már egy erősödő hozamkörnyezet mellett. Mi várható 2019-ig a dollár, az euró és a forint árfolyamában, és hogyan tudunk akár részvények vásárlásával is előnyt kovácsolni egy gyengülő hazai fizetőeszközből?

2018.07.16.