Új járműveket mutatott be a Tesla


2017.11.18.


A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk csütörtökön bejelentett egy új, elektromos hajtású tehergépkocsit, mely közel 805 km-es távot tud megtenni egy töltéssel. Hatalmas meglepetésre egy új roadstert is bemutatott, amely szerinte a világ leggyorsabb sorozatgyártású autója lesz, ami akár a 402 km/h sebességet is képes elérni.

Musk megemlítette, hogy a tehergépkocsik 2019-ben kerülnek gyártósorra és ha tele vannak pakolva áruval (36287kg) 20 másodpercen belül felgyorsulnak a 0-ról 100 km/h-ra. Ezen felül még arra is kitért, hogy köszönhetően a 4 Tesla motornak, melyek a tehergépjárműben vannak, kettő akár el is romolhat a maradék kettő is elegendő a kocsi működéséhez, ezért Musk szerint egymillió kilométerig semmi problémája nem lesz. A jármű áráról semmi sem hangzott el a bemutatón, de ha valaki már most elő szeretné rendelni, ahhoz egy 5000 dolláros összeget kell letennie a Tesla asztalára.

Nagy meglepetésre Musk egy új, egy töltéssel 620 mérföld távolság megtételére képes, roadster sportkocsit is bemutatott. Az autó 1,9 másodperc alatt felgyorsul a 0-ról 100km/h-ra. "Ez az alapmodell" - mondta Musk (ebből feltételezhetjük, hogy egy felturbózottabb változat még akár ennél is gyorsabb lehet). Az első 1000 db új roadster 250000 dollárért akár a mienk is lehet.

A bejelentésre pozitívan reagáltak a befektetők, a pénteki piacnyitás előtti kereskedésben 4,5 százalékos pluszt is mutatott a jegyzés.

Új járműveket mutatott be a Tesla

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Az amerikai kamatdöntésre figyel ma a világ

Az elmúlt hetek információi alapján szinte borítékolható a kamatemelés. De mi várható a piacokon? Ma 20:00-kor dönt a Fed a kamatokról!

2018.06.13.

Újra reménykedhetnek a hűséges Tesla befektetők

Az elmúlt hónapok negatív hírei után ismét pozitív információk láttak napvilágot a Tesla éves közgyűlésén...

2018.06.08.