Hír nélkül emelkedett a TripAdvisor


2017.11.23.


Kedden és szerdán is lendületes növekedésbe kezdett a TripAdvisor részvényeinek árfolyama a tőzsdén. Két nap alatt több mint 12%-os pluszt könyvelt el a papír és ez a menetelés a mai és holnapi napon akár tovább folytatódhat.

A részvény ára a 2014-es 110 dolláros ár óta nem tud magára találni, és mint láthatjuk azóta majd negyedére csökkent a papír ára. Még ezt a kétnapos ugrást követően is csak 34 dolláron kereskedhetünk a részvénnyel. A bevételnövekedés drasztikus lassulása és az elmaradt nyereség miatt a befektetők nem bíznak annyira a régebben még közkedvelt részvényben.

Még a hónap elején elég nagyot esett lefele a részvény értéke, miután a vállalat kiadta a harmadik negyedéves jelentését. A bevételek mindössze 4,3%-kal nőttek az előző évhez képest, mely alulmúlta az elemzők becsléseit. A vállalatnak csökkent a szállodai bevétele, amely jelentősen csökkentette a cég eredményeit.

Mivel az elmúlt napokban semmi hír nem támasztotta alá ezt az emelkedést, arra következtethetünk, hogy a befektetők szerint a papír a vállalat teljesítményéhez képest túl alacsonyan van árazva.

A TripAdvisornak lehető leggyorsabban meg kell változtatnia szállodai stratégiáját. Ernst Teunissen pénzügyi igazgató azt nyilatkozta a társaság bevételeinek sajtóközleményében, hogy "a távoli szállodai növekedés megújítása a vártnál nehezebb volt". A nem szállodai növekedés erőteljes volt, de a szállodaipar továbbra is a vállalat magja.

Ha a TripAdvisor hamarosan nem újítja meg az alapvető(szállodai) üzleti tevékenységének stratégiáját, akkor a vállalat részvényárfolyamának csökkenő trendje kitarthat a folytatásban is.

Hír nélkül emelkedett a TripAdvisor

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Az amerikai kamatdöntésre figyel ma a világ

Az elmúlt hetek információi alapján szinte borítékolható a kamatemelés. De mi várható a piacokon? Ma 20:00-kor dönt a Fed a kamatokról!

2018.06.13.

Újra reménykedhetnek a hűséges Tesla befektetők

Az elmúlt hónapok negatív hírei után ismét pozitív információk láttak napvilágot a Tesla éves közgyűlésén...

2018.06.08.