A Forddal szállhat versenybe a Mercedes az USA-ban


2017.11.22.


A Mercedes-Benz amerikai ága a luxusautók és SUV-k körében a legismertebb, a vállat közelmúltban megjelent hirdetési stratégiája mégis azt mutatja, hogy megpróbálhat versenyezni a Ford és a General Motors társaságokkal, hogy megragadja az amerikai kékgallérosok piacát.A kisteherautóknak és SUV-knak nagy piaca van az Egyesült Államokban, egyedül Kínában van nagyobb kereslet az ilyen típusú járművekre. Szeptemberig közel 13 millió könnyűjárművet értékesítettek az évben, amelyből 8 millió teherautó, SUV és kisteherautó volt. Természetesen ezek közül nem mind munkaeszköz. Azonban több mint 2 millió pick-upot és több mint 300.000 kereskedelmi teherautót adtak el idén. Az utóbbi években a munkaautók értékesítése jelentősen megemelkedett, 2016-ban közel 10%-al nőtt, ebben az évben pedig várhatóan 400 ezerrel fog emelkedni. Ezzel szemben a gépjármű értékesítés 2017-ben 10,5%-kal esett vissza. Ez a tendencia a Mercedes-Benzet sem érintette jól, de mindezt nem kell túlgondolni, hiszen az autó eladások ciklikus jellegűek és a gazdaság továbbra is növekszik.

A növekvő gazdasággal pedig az üzleti kiadások növekedése jár együtt. A Mercedes-Benz kereskedelmi és munkagépeket, a Sprintert és a Metrist kínálja a munkásosztály felé. Ez egy kicsi szegmens – az elmúlt évben kb. 34 ezer eladott darabot jelentett – a Mercedes-Benz USA 2016-os értékesítésének mindössze 10%-át tette ki.
Nagy tere lehet még a növekedésnek az említett szegmensben a Mercedes számára, melynek kulcsa a piaci részesedés szerzése, elsősorban a Fordtól, mely jelenleg 52%-át birtokolja a kereskedelmi könnyűjárművek piacának Amerikában.

A Forddal szállhat versenybe a Mercedes az USA-ban

MEGOSZTÁS

Ha érdekesnek találtad cikkünket, oszd meg másokkal is, hogy ők se maradjanak le!

AJÁNLOTT CIKKEINK


Az amerikai kamatdöntésre figyel ma a világ

Az elmúlt hetek információi alapján szinte borítékolható a kamatemelés. De mi várható a piacokon? Ma 20:00-kor dönt a Fed a kamatokról!

2018.06.13.

Újra reménykedhetnek a hűséges Tesla befektetők

Az elmúlt hónapok negatív hírei után ismét pozitív információk láttak napvilágot a Tesla éves közgyűlésén...

2018.06.08.